‘Iedereen Danst’ op Iedereen Klassiek in Brugge

Nog de hele dag is Brugge the place to be voor liefhebbers van klassieke muziek. Intussen al voor de tiende keer organiseert radiozender Klara samen met het Concertgebouw en tal van andere culturele partners ‘Iedereen Klassiek’.

Uiteraard vinden er bij Iedereen Klassiek heel wat opvoeringen met klassieke muziek plaats in het Brugse Concertgebouw, met onder meer een orgelconcert, een BachPlus-voorstelling en een afsluitend concert van Brussels Philarmonic. In het Concertgebouw vind je ook een fotohoek in het thema van klassieke muziek en je kunt er deelnemen aan een auditieve ontdekkingstocht.

Ook in straten en op pleinen

Maar ook in de Brugse straten en op de pleinen is er klassieke muziek aanwezig. Zo vond op de Markt voor de derde keer Iedereen Danst plaats in het kader van Iedereen Klassiek. Choreografe Zoë Demoustier leerde er het toch wel massaal opgekomen publiek een leuke en eenvoudige choreografie aan om te dansen op Johannes Brahms’ Hongaarse Dans nr. 5. Zoë Demoustier is choreograaf onder de vleugels van Ultima Vez en geeft workshops in binnen- en buitenland. Als ambassadeur voor Dag van de Dans werkt ze onder het motto ‘dans is voor, door en met iedereen’. Ze koos voor die bewuste compositie van Brahms omdat die ‘veel energie en drive’ bevat.

Ook stadsbeiaardier Wim Berteloot werkt mee aan Iedereen Klassiek. Op de beiaard in het Belfort gaf hij een concert dat perfect te beluisteren is op de Markt. “Speciaal voor Iedereen Klassiek bundel ik mijn lievelingswerken in een langer concert. Naast klassieke kleppers als Vivaldi, Bach en Rachmaninov sluipt er ook een Ennio Morricone binnen in de setlist. De 47 klokken van onze beiaard maken er een feest voor het oor van!”, liet Wim Berteloot weten.

Modeshow

Er vond overigens een modeshow plaats met een ‘catwalk’ tussen ‘t Zand en de Markt waarop 40 modellen van een 20-tal Brugse handelszaken de nieuwe herfstcollecties showen op de tonen van live gespeelde klassieke muziek.

Het volledige programma van Iedereen Klassiek in Brugge vind je via de website.

The post ‘Iedereen Danst’ op Iedereen Klassiek in Brugge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »