Kunstwerk ‘Benjamin’ komt thuis in voormalig dierenparkje in Wenduine

De herinrichtingswerken aan het voormalige dierenparkje in Wenduine zitten mooi op schema. Vrijdagvoormiddag kreeg het kunstwerk ‘Benjamin’ er al zijn definitieve stek, de rest van het park zou nog voor het einde van het jaar klaar moeten zijn.

Het voormalig dierenparkje ter hoogte van Park Leopold II ondergaat momenteel een grondige opknapbeurt. Schepen voor Leefmilieu Hilde Dhont: “Het park wordt omgevormd tot een echt buurtpark, met een petanquebaan, bankjes, speeltoestellen én een volière met vogels. De werken lopen vlot: de nieuwe paden zijn ondertussen aangelegd en de speeltoestellen worden ook eerstdaags geplaatst. Daarna wordt de beplanting aangelegd.”

Kunsttriënnale Beaufort

Vrijdag kreeg ook het imposante beeld ‘Benjamin’ zijn definitieve plek in het park. Het beeld van de Belgische kunstenares Maen Florin werd door de gemeente aangekocht in het kader van de Kunsttriënnale Beaufort.

Het stond eerst in de duinen nabij het voetbalveld van Wenduine, maar het was al van bij het begin de bedoeling om het beeld na de heraanleg in het parkje te plaatsen.

Tijdens de werken kreeg het een tijdelijk plaatsje op de rotonde ter hoogte van de Manitobahelling, maar daar komt volgend jaar een nieuw kunstwerk van Beaufort 2024. Het beeld met zijn kenmerkende lange oren, dat maar liefst 2.400 kg weegt, werd vakkundig verplaatst door de gespecialiseerde firma Helix Art & Technics.

Duingebied

Niet alleen het voormalig dierenparkje in Wenduine, maar ook het stuk duinen tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde en de nabijgelegen parking worden heringericht.

Deze heraanleg is een gezamenlijk project van de Vlaamse overheid, die eigenaar is van het duingebied, en de gemeente De Haan. Het duingebied ging net voor de zomer al opnieuw open. Hier is het wandelpad opnieuw aangelegd, waardoor het nu beter toegankelijk is. Er werd ook heel wat onthard en de invasieve uitheemse beplanting werd verwijderd.

Spioenkop

“Er ligt ook een nieuw uitkijkpunt, waar wandelaars kunnen genieten van het zicht op de zee en de duinbossen. Ook de karakteristieke Spioenkop werd opgefrist met nieuwe verflaag, en tot slot wordt de parking nog vernieuwd”, zegt cultuurschepen Rudi Catrysse.

Behalve meer dan twintig extra parkeerplaatsen, komen er ook drie laadpunten voor elektrische voertuigen en fietsenstallingen. Het fietspad dat over de parking loopt en de Leopold II-laan met de Koninklijke Baan verbindt, wordt opnieuw aangelegd.

The post Kunstwerk ‘Benjamin’ komt thuis in voormalig dierenparkje in Wenduine is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

OPROEP. Vertrek jij liftend op vakantie?

Het kost niets, het is sociaal, avontuurlijk en toch is liften helemaal uit de mode geraakt. Voor een fijn vakantie-artikel zijn we op zoek naar mensen die wel nog de duim opsteken en met onbekenden meerijden om op hun vakantiebestemming te geraken. Vertrek jij de komende dagen naar je droombestemming en wil je vertellen hoe het precies gaat aanpakken, welke

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »