Europese leiders vragen om humanitaire pauzes in geweld in Gaza

De Europese Unie vraagt alle betrokken partijen in de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas om de dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook dringend aan te pakken. Het openen van “humanitaire corridors” naar Gaza en het respecteren van “pauzes” in het geweld moeten daartoe bijdragen, luidt het in een donderdagavond aangenomen tekst van de Europese staatshoofden en regeringsleiders.

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM. Pakt Remco Evenepoel z’n eerste ritzege? – Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève

Sportcoach Marieke Blomme is deze ochtend om 07.00 uur gestart met haar recordpoging. Ze wil de lengte van het Meer van Genève zwemmen in minder dan 22 uur tijd. Daarvoor moet de sportvrouw 73 kilometer afleggen. Met haar stunt steunt ze het goede doel.
The post Marieke Blomme is gestart met recordpoging zwemmen in Meer van Genève appeared first

Lees meer »

Blinken spreekt steun uit voor gevluchte Venezolaanse presidentskandidaat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag (lokale tijd) zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie, Edmundo Gonzalez Urrutia, die naar Spanje vluchtte. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen eind juli, verhoogde de autoritaire president Nicolas Maduro de druk op de oppositieleider.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor

De verkiezingscampagne raakt doorheen het land stilaan op kruissnelheid, met zowat alle partijen die hun lijsten bekend hebben gemaakt. In Komen-Waasten was het de beurt aan ACTION, die meteen duidelijke taal spreekt. “6 jaar geleden werd onze plaats afgenomen, in oktober draaien we de rollen om!”
The post ACTION stelt kieslijsten voor OCMW en gemeente voor appeared first on

Lees meer »

Frankrijk vraagt uitstel aan Europese Commissie voor begrotingsplannen

De Franse regering heeft de Europese Commissie om uitstel gevraagd voor de plannen om het begrotingstekort aan te pakken. Dat meldt het weekblad La Tribune Dimanche en bevestigt het Franse persbureau AFP. Frankrijk moet, net zoals België, een voorstel voor een middellangetermijnplan op 20 september indienen bij de Commissie.

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »