Vlaamse vrouw die stenen uit Turkije wilde meenemen, mag na anderhalve maand naar huis

Kim, de Antwerpse vrouw die in Turkije vast zat omdat ze na haar vakantie enkele stenen mee naar huis wou nemen, mag na anderhalve maand weer naar huis. Dat heeft een rechter in Antalya beslist. Ze is wel nog niet vrijgesproken. De uitspraak volgt volgende maand.

Meer krantenkoppen in België

Man die als 6-jarige berucht Diddy-feest bijwoonde getuigt: “Overal cannabis en naakte vrouwen”

De veelbesproken ‘White Parties’ van Sean ‘Diddy’ Combs stonden niet bepaald bekend om hun kindvriendelijkheid. Dat ontdekte Justin Litovsky (30) al op zesjarige leeftijd. Hij was met zijn ouders in de Hamptons en dacht dat ze naar een gewone ‘middagbarbecue’ gingen. Ze kwamen echter terecht op één van de beruchte feesten. “Er was veel cannabis en topless vrouwen, zowel in

Lees meer »

Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beheerst debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate, oud-president Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Daarbij

Lees meer »

2.000 Belgen hebben alcoholslot, waarvan slechts 9 voor het leven. Kostprijs blijkt obstakel: “Niet iedereen kan er 3.000 euro per jaar voor betalen”

De chauffeur van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, Louis W., kreeg onder meer een alcoholslot voor het leven. Uitzonderlijk: het is nog maar de negende keer dat een rechter die sanctie oplegde. Zo’n alcoholslot kost toch al snel drieduizend euro per jaar. Politierechters zijn daarom terughoudend om zulke sanctie op te leggen, omdat niet iedereen dat kan betalen. “En daar

Lees meer »

Ann Tuts mist geëmigreerde ‘Kampioenen’-collega An Swartenbroekx enorm: “Elke kans die ik krijg om haar te zien, grijp ik”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge

Toen Kamal A. betrapt werd in de Zeebrugse haven, maakte hij dreigende gebaren naar de politie en enkele veiligheidsagenten. De Marokkaanse twintiger kreeg hiervoor vier maanden cel. In een ander dossier riskeert hij ook nog eens dertien maanden cel.
The post Vier maanden cel voor hardleerse havenindringer die agenten bedreigde met handgebaar in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘The Simpsons’ zet kijkers op het verkeerde been met eerste aflevering van 36ste seizoen: “Nee, dit is niet het einde van de reeks”

Fans waren stomverbaasd toen ze op zondag naar de eerste aflevering van seizoen 36 van ‘The Simpsons’ keken. Op hun tv-scherm verscheen namelijk plotseling de melding ‘Final series’. Bovendien gebruikte voormalig schrijver van de serie, Conan O’Brien, de opvallende woorden in zijn speech: “Het is een eer om hier te zijn voor de laatste aflevering.” Maar betekent dit na 35

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

Controversieel “Project 2025” brengt Trump en Vance in nauwe schoentjes

JD Vance, de running mate van Donald Trump, probeerde zich de afgelopen dagen te distantiëren van het controversiële “Project 2025”. Dit project, een conservatief beleidsplan voor een toekomstige Republikeinse regering, leidt tot felle kritiek van de Democraten. Het document belooft ingrijpende en controversiële veranderingen als Trump opnieuw president wordt. Vance heeft nauw contact met de auteurs van het project en

Lees meer »