LIVE ENGELAND-BELGIË (20u45). Kunnen Flames nóg eens stunten en leidersplaats vasthouden tegen Engeland?

De Red Flames staan na twee speeldagen zowaar op kop in hun Nations League-groep. Met toplanden als Nederland, Schotland en Engeland in hun poule is dat een stunt van formaat. Vanavond verdedigen ze hun leidersplaats op bezoek bij Europees kampioen Engeland. Kunnen de Belgische vrouwen nóg eens stunten? Volg alle actie live in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Evenepoel klaar voor nieuwe clash met kersvers wereldkampioen Pogacar

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schuilende Netanyahu, ontploffende tanks en AI-tenten: geweld in Midden-Oosten leidt online tot heel wat nepnieuws

Spectaculaire beelden doen het altijd goed op sociale media en in tijden van oorlog zijn die helaas genoeg voorhanden. Toch doen over het geweld in het Midden-Oosten ook heel wat beelden de ronde die niets met de recente gebeurtenissen te maken hebben. Een lopende Netanyahu, brand in een busstation, een tentenkamp en een raket die een tank vernietigt: allemaal spectaculair,

Lees meer »

Eerste jaar burgemeester voor Leen Warreyn of 19de voor Liefooghe? “Alveringem nog beter maken”

Kiest de Alveringemse burger op 13 oktober voor radicale vernieuwing of toch opnieuw voor de bekende gezichten die ondertussen al achttien jaar de gemeente leiden? Lijsttrekker van Stem.vernieuwing Leen Warreyn uit Izenberge en haar volgers hopen vurig het eerste, Gerard Liefooghe en de zijnen rekenen op het tweede.
The post Eerste jaar burgemeester voor Leen Warreyn of 19de voor

Lees meer »

Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Met 180 ingeschreven leden en elke activiteit ongeveer honderd aanwezigen is Oranje Beernem een van de grootste afdelingen van Oranje vzw. De afdeling wil jongeren inclusief samenbrengen en maakt daarin geen onderscheid tussen kinderen met of zonder beperking. “Iedereen laten samenspelen, dat staat bij ons centraal”, vertelt Annouchka Pieters.
The post Oranje Beernem klaar voor recordjaar als grootste afdeling

Lees meer »

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen met Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »