Stefaan Haspeslagh stopt bij Tessenderlo Group

08:25 Stefaan Haspeslagh, al jaren de rechterhand van ondernemer Luc Tack, stopt als financieel directeur van het industrieel conglomeraat.

Meer krantenkoppen in België

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’

Benitha Amouzou zet het kroontje op haar vijfde jaar secundair humane wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut als laureaat van de ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’. “Dit schooljaar nam ik voor de derde keer deel en verzilverde ik ook voor de derde keer deze titel”, klinkt Benitha (18) trots.
The post Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’ appeared first

Lees meer »

“Mijn maag keerde om van die beelden”: alles wat we weten over Sven Pichal, die vandaag dan toch niet te horen kreeg wanneer hij voor de rechter komt

“Of jij stapt ermee naar de politie of ik doe het.” Dat ultimatum bracht destijds de bal aan het rollen. En het bracht véél aan het licht, zo ook de duistere kant van radiomaker Sven Pichal en zijn vrienden. De zaak kreeg al veel media-aandacht, maar deze ochtend is ook bepaald dat de zaak – over het bezit en de

Lees meer »

Inzamelactie gestart voor gezin uit Kortrijk getroffen door woningbrand

Nathan Feys (33), Hanne Dierynck en hun drie jonge kindjes zagen maandag 8 juli de bovenverdieping van hun woning in Kortrijk in vlammen opgaan. Om hen een hart onder de riem te steken, werd er ondertussen een inzamelactie opgestart door een goede vriendin Jentien Gouhie. “Help hen via deze weg, zodat ze snel terug kunnen naar hun eigen start.”

Lees meer »

Inwoners van de Polderstraat in Londerzeel blijven in shock achter na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »