Mercedes Van Volcem zal Vlaamse Open VLD-lijst niet trekken: “Wil mijn stadsgenoot Jasper Pillen alle kansen geven”

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD) is niet langer kandidaat om in juni 2024 de Vlaamse liberale lijst in onze provincie te trekken. Ze steunt de kandidatuur van haar jongere Brugse stadsgenoot Jasper Pillen.

“Natuurlijk had ik graag met volle goesting verder gedaan maar het is een heel moeilijke tijd voor onze de partij. Als een leeuw in kooi heb ik getoerd – 24 jaar inzet – maar na overleg donderdagavond met mijn dochter heb ik de knoop doorgehakt”, zegt Mercedes Van Volcem.

Pijn

“Hoewel ik de strijd kon aangaan en veel goeie kaarten had, heb ik beslist om de toekomst van mijn stadsgenoot Jasper Pillen alle kansen te geven. Ik steun de kandidatuur van mijn collega schepen Jasper Pillen als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.”

Mercedes Van Volcem geeft toe dat het pijn doet om afstand te nemen van wat ik heel graag deed: “Maar mijn dochter zei dat ik talent niets in de weg mag leggen die de toekomst zou hypothekeren. Ik lichtte Jasper reeds in. Ik zal hem steunen in zijn campagne in deze moeilijke tijd.”

Kafka

“Ik was met veel passie parlementslid en streed voor diverse dossiers. Ik streed voor afschaffing van erfbelastingen, een menselijke en niet onverschillige overheid en tegen Kafka en tegen levenslange sociale huur. Het was een vurige tijd maar mijn kandidatuur handhaven zou zowel Jasper als mezelf schaden. Daarom kies ik voor de toekomst”, aldus de Brugse politica.

Mercedes Van Volcem, die schepen van Financiën en Openbaar Domein is in Brugge, wil zich nu vooral concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen. “Mijn hart ligt in de stad”, fluisterde ze ons eerder deze week toe. De voorbije dagen deed het gerucht de ronde dat de politica een goede plaats op een federale lijst ambieerde. Maar ze is resoluut: “Ik ben geen kandidate voor de federale verkiezingen.”

VOOR BRUGGE

Wellicht is Mercedes’ beslissing deels ook ingegeven door de malaise binnen Open VLD. Ze steunde openlijk haar partijgenote Gwendolyn Rutten, die vorig weekend naast de post van justitieminister greep en vond dat een vrouw de Vlaamse lijst in Antwerpen moest trekken. Ze komt voor de lokale verkiezingen op met de lijst VOOR BRUGGE, om niet teveel geassocieerd te worden met Open VLD, dat in vrije val is.

The post Mercedes Van Volcem zal Vlaamse Open VLD-lijst niet trekken: “Wil mijn stadsgenoot Jasper Pillen alle kansen geven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »