Europese leiders vragen om humanitaire pauzes in geweld in Gaza

De Europese Unie vraagt alle betrokken partijen in de oorlog tussen Israël en de extremistische Palestijnse organisatie Hamas om de dramatische humanitaire situatie in de Gazastrook dringend aan te pakken. Het openen van “humanitaire corridors” naar Gaza en het respecteren van “pauzes” in het geweld moeten daartoe bijdragen, luidt het in een donderdagavond aangenomen tekst van de Europese staatshoofden en regeringsleiders.

Meer krantenkoppen in België

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »

Katholieke kerk zit samen met (West-Vlaamse) slachtoffers van seksueel misbruik: enkele zullen paus mogen ontmoeten

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de katholieke kerk samen met 34 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Tijdens het overleg werd besproken wie van hen de paus zal mogen ontmoeten tijdens zijn bezoek aan ons land eind september, maar er is nog geen beslissing genomen. Onder de slachtoffers zijn er enkele uit West-Vlaanderen.
The post Katholieke kerk zit samen

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Politiekorps kijkt naar elkaar nadat 24.000 euro uit politiekluis is gestolen: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »