Brugse student poetst graven op onze kerkhoven

Als je dezer dagen de Brugse studente Hélène Maenhout op haar brommertje halt ziet houden aan een van onze kerkhoven, gewapend met poetsproducten, dan is de start-up ‘Omarm’ actief. Vier studenten van de Arteveldehogeschool hebben een bedrijfje opgestart dat graven reinigt.

“Omarm: rustplaatsen liefdevol laten stralen is een project in het kader van onze bachelorproef”, vertelt Hélène Maenhout (21), laatstejaarsstudente aan de Arteveldehogeschool, richting KMO management. De Brugse studente startte samen met drie Gentse kompanen – Wouter Malfroot, Marco Verplanken en Arne Sips – een feitelijke vereniging op.

Verwaarloosd

“In plaats van een bestaand product te verkopen, opteerden we voor een vorm van dienstverlening. Tal van graven op onze kerkhoven liggen er vuil en verwaarloosd bij. De gemeenten onderhouden enkel de paden, veel familieleden van overledenen hebben geen tijd voor een poetsbeurt van de graven. Ze wonen te ver of zijn minder mobiel. Wij bieden een oplossing op maat.”

“Het gaat om een duurzame vorm van dienstverlening, dat was ook de opdracht: we gebruiken enkel poetsproducten die niet schadelijk zijn voor het milieu en de planten.”

“Vorig Academiejaar hebben we een businessmodel en een financieel plan opgemaakt. Eind september werd de feitelijke vereniging opgericht. Dat gaf ons amper één maand de tijd om klanten warm te maken voor de topdagen rond Allerzielen.”

Democratische prijzen

“Voor onze bachelorproef moesten we ook B2B – business to business – werken. Dat betekent zakenpartners zoeken voor ons project. Ik werk samen met mijn zus Elodie, die zelfstandig thuisverpleegkundige is. Zij deelt flyers van Omarm uit bij haar klanten. Op korte tijd hebben we elf klanten kunnen boeken. We werken aan democratische prijzen: een grondige reiniging van een graf kost 14,50 euro. Omarm biedt ook een pakket aan, met chrysanten of een mooi bloemstuk.”

“Nu is het druk, ik ben kotstudent in Gent en kan enkel van vrijdag tot maandag graven poetsen. Maar na 1 november willen wij, na evaluatie, onze start-up voortzetten. Omarm wil partnerships aangaan met bloemenwinkels, waar we onze folders mogen leggen.”

“We kopen bloemen bij hen aan en geven een commissie als ze nieuwe klanten aanbrengen. Ik ben ervan overtuigd dat veel nabestaanden het hele jaar door mooi opgepoetste graven wensen. Ook met Kerstmis zijn er aparte formules mogelijk. De kans is groot dat ik Omarm in bijberoep of als student-ondernemer voortzet.”

Info: www.omarmteam.com

The post Brugse student poetst graven op onze kerkhoven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »