Jean-Philippe (30) en Sara-Sofia (29) openen nieuw restaurant op stek van Rouge é Blanc: “Bij ons zijn klanten geen nummer”

Jean-Philippe De Pessemier en zijn vrouw Sara-Sofia openen begin december – met enkele maanden vertraging door verbouwingsproblemen – Restaurant Jean-Philippe, in de Bruggestraat 97 in Ingelmunster, waar vroeger Rouge é Blanc was gevestigd. Het koppel werkte samen bij Boury en later in het befaamde The Jane, maar wou een eigen, kleine zaak beginnen. Er zijn twintig couverts: “Bij ons zullen de klanten geen nummer zijn.”

Jean-Philippe (30) is afkomstig uit Oostnieuwkerke. Hij zat nog maar in de lagere school toen hij al wist dat hij kok zou worden.

“In het zesde studiejaar hadden we een oriëntatiedag in Ter Groene Poorte in Brugge. Ik zette door en deed na mijn opleiding nog een zevende jaar fijnkeuken. In dat jaar begon ik al te werken bij Boury in Roeselare. Daar leerde ik Sara-Sofia kennen. Ik was er toen al twee jaar aan de slag en samen deden we er nog drie jaar bij. We verhuisden ook mee naar het nieuwe pand in Rumbeke. Onze volgende uitdaging was The Jane in Antwerpen, waar ik vijf jaar werkte en mij opwerkte tot keukenchef. Op een bepaald moment keken mijn vrouw en ik uit naar een eigen zaak.”

De liefdesvonk

Roeselare is Sara-Sofia (29) niet onbekend. “Mijn papa was tandarts in Roeselare. Met mijn mama heb ik altijd in Eeklo gewoond, waar ik naar de lagere school ging. Ik volgde de eerste twee jaar middelbaar in de hotelschool in Gent. Het koken was niet voor mij, de zaal vond ik leuk. Uiteindelijk liet ik dat toch los en studeerde ik bedrijfskunde en boekhouding. Toen ik klaar was met de middelbare school, was het mijn plan om verder te studeren voor eventmanager, maar mijn papa vond dat ik toch één jaar gewerkt moest hebben, anders kon ik spijt krijgen dat ik mijn eerste passie niet had omgezet in de realiteit.”

“Ik begon bij Boury in Roeselare, waar ik drie jaar werkte. Ik was goed bevriend met Jean-Philippe en later sloeg de liefdesvonk over. Ik was zo gelukkig dat ik een partner had gevonden die zo gedreven, zelfstandig, behulpzaam en vriendelijk was”, vertelt Sara-Sofia.

“In december 2017 begon ik in The Jane in Antwerpen, Jean-Philippe in april 2018. Het eerste jaar stond ik over de middag in de bar, ’s avonds in het restaurant. De volgende vier jaar werd ik de vaste gastvrouw in het restaurant. Na de lockdown dachten we na over wat we samen zouden doen.”

Groot terras

Via een goede kennis die in de immobiliën zit, verzeilden ze in Ingelmunster. “Hij hield een oogje in het zeil voor een pand. In oktober 2022 kwamen we hier voor de eerste keer binnen. Het was niet direct wat we voor ogen hadden, maar we zagen wel het potentieel”, zegt Jean-Philippe. Sara-Sofia vult aan: “Onze visie was een klein pand. We wilden afstappen van een grote zaak. We hebben nu twintig couverts en beschikken wel over een groot terras, maar het is niet de bedoeling dat we gaan uitbreiden. Op 22 november 2022 besloten Jean-Philippe en ik de stap te zetten. Dat gebeurde tijdens een service in The Jane, waar het er hectisch aan toeging.”

“We hebben twintig couverts en breiden niet uit. Onze visie was echt een klein pand”

Het koppel was van plan om hun zaak te openen in mei, maar dat werd telkens uitgesteld.

“We hadden Rouge é Blanc gekocht met de belofte dat de afbraak- en opbouwwerken van het terras in mei klaar zouden zijn. Helaas is dat niet gebeurd. En we konden maar beginnen aan de binnenkant wanneer de buitenkant klaar was. In het terras moesten er ook twee nieuwe regenputten worden gestoken, maar het was te vochtig in de grond. Dat bleef ook enkele weken aanslepen. De grote werken begonnen in juni en toen kwam het bouwverlof. We zaten dan ook nog met vochtproblemen tijdens en na het schilderen”, zucht Jean-Philippe, die nu zich focust op de toekomst. “Begin december gaan we open. De zaak draagt mijn voornaam. We serveren een gastronomische keuken. Ik zal gerechten uit de zee op het bord toveren. Het hoofdgerecht kan ook een stukje vlees zijn.”

“We zorgen voor een totaalbeleving”, pikt Sara-Sofia in. “Bij ons zijn de klanten geen nummer. We streven ernaar dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat.”

Jean-Philippe knikt en geeft nog mee: “We werken met een lunch- en een algemeen menu. De lunch kost 60 euro, het menu van zes gangen 95 euro, exclusief wijnen.”

Open van woensdag tot zondag. Dicht op maandag en dinsdag. Info: 051 69 07 07 – [email protected]www.jean-philippe.be

The post Jean-Philippe (30) en Sara-Sofia (29) openen nieuw restaurant op stek van Rouge é Blanc: “Bij ons zijn klanten geen nummer” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Inwoners wijk Sint-Anna klagen over isolement door afsluiten Durmebrug in Waasmunster, maar “die gaat ten vroegste eind augustus weer open”

De Durmebrug in Waasmunster gaat niet open vóór alle werken aan de Gewestweg N446 tussen Waasmunster en de snelweg gedaan zijn. Dat zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) na kritiek van de bewoners van de wijk Sint-Anna die aan de andere kant van de brug wonen. Zij moeten al maanden kilometers omrijden naar het centrum van Waasmunster en voelen zich helemaal

Lees meer »