Vermiste kat uit Borsbeek na 2,5 maanden teruggevonden in Westende: “Hoe ze die 150 kilometer aflegde, is een mysterie”

Op 7 augustus kwam de kat van Marie-Rose Eysermans niet meer naar huis na een wandeling. Maar begin deze week kreeg ze een telefoontje van een dierenarts uit Westende dat Mara in goede gezondheid teruggevonden werd aan de kust. Sinds woensdag zijn het baasje en haar huisdier opnieuw verenigd in Borsbeek, bij Antwerpen.

“Ik heb een week gewacht in de hoop dat ze alsnog zou terugkeren. Samen met mijn dochter hebben we affiches gemaakt met een foto van Mara en mijn telefoonnummer. We zijn in de buurt ook gaan bellen bij de mensen om te vragen of ze de kat gezien hadden. Uiteindelijk kregen we geen enkele positieve reactie en ik had de hoop al opgegeven om ze nog terug te zien. Vorige week had ik het er nog over met vriendinnen. Ik ging ervan uit dat ze niet meer leefde.”

Dankzij chip

Op maandag 23 oktober kreeg Marie-Rose een telefoon van een dierenarts uit Westende. “Mara had een chip aan de linkerkant van de hals. Sinds 1 november 2017 moet elke kat gechipt en geregistreerd zijn in de centrale databank CatID voor de leeftijd van 12 weken. Het is een klein buisje met een nummer. Dit gebeurt bij de dierenarts die via een chiplezer perfect kan achterhalen wie de eigenaar van de kat is”, vertelt Marie-Rose die benadrukt dat het heel belangrijk is om een kat te chippen.

Dinsdag reed Marie-Rose naar de zee om haar huisdier terug op te halen. “Westende ligt op 150 kilometer van Borsbeek. Het zal voor ons altijd een raadsel blijven hoe Mara daar beland is. Ofwel sprong ze in een voertuig ofwel werd ze kwaadwillig meegenomen en achtergelaten in Westende.” Ondertussen is de het dier weer in haar vertrouwde omgeving. “Ze voelde zich snel weer thuis want ze kwam meteen naast me zitten in de canapé om gestreeld te worden.”

Zwerfkatjes Middelkerke

Het was Westendernaar Björn Legein die een foto postte van een kat die op de vensterbank bij hem thuis zat. Kathleen Titeca van de vzw Zwerfkatjes Middelkerke contacteerde hem: “Ik heb Björn doorgestuurd naar dierenartsenpraktijk Vets For Pets. Zij hebben de chip uitgelezen en zijn zo bij Marie-Rose terechtgekomen. Mara mocht daar nog een nachtje logeren tot haar baasje haar dinsdag kwam ophalen.”

Kathleen vermoedt dat Mara al bij verschillende mensen aangeklopt had voor hulp. “Björn zei dat het een tam en aanhankelijk beestje was. De chipcontrole bij de dierenarts is gratis. Het chippen zelf kost 35 euro. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Er zijn nog steeds mensen die dat niet willen. Ze halen het argument boven dat hun kat nooit buiten loopt maar ze vergeten dat hun kat ook kan ontsnappen via een venster dat openstaat. Ook voor ons is het een raadsel hoe Mara zo ver van huis belandde, maar het belangrijkste is de goede afloop.” (FVDB)

The post Vermiste kat uit Borsbeek na 2,5 maanden teruggevonden in Westende: “Hoe ze die 150 kilometer aflegde, is een mysterie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »