‘Zombiedrug’ in onderbroek levert Roeselaarse vrouw jaar celstraf op

Een koppel uit Roeselare is voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan bezit van flakka. De ‘zombiedrug’ is ook in West-Vlaanderen in opmars. Hoewel hij gruwelijk door haar mishandeld werd, probeerde M.D. (32) zijn vriendin tevergeefs vrij te pleiten: “De drugs in haar onderbroek waren van mij.”

Na een oproep voor een mogelijke diefstal trof de politie het Roeselaarse koppel op 25 juli aan in de struiken aan de kerk in Handzame. Ze hadden een etui bij met flakka, een designerdrug die ook wel ‘zombiedrug’ wordt genoemd omdat het gebruikers emotieloos en extreem agressief maakt. M.D. had een drugspijpje vast dat hij net gebruikt had. Zijn vriendin V.C. (40) had nog een kleine hoeveelheid flakka in haar onderbroek.

Gevuld strafblad

Procureur Mike Vanneste vroeg voor allebei een jaar cel verwees naar het gevulde strafblad van V.C. en M.D. dat respectievelijk al zestien en 36 veroordelingen telde. “Dit zijn gemarginaliseerde misdadigers met een hopeloos criminele ingesteldheid”, fulmineerde hij. “Flakka is zeer smerig spul en ik ga het bezit ervan stelselmatig vervolgen”. Voor M.D. vroeg Vanneste bijkomend acht maanden cel voor een fietsdiefstal.

Gruwelijk mishandeld

In mei kreeg V.C. van de Veurnse strafrechter nog drie jaar effectief omdat ze onder invloed van flakka haar vriend dertig uur lang had opgesloten en gruwelijk mishandeld met een matrak en boksbeugel. Toch nam M.D. het op voor haar. “Ik ben hier de enige schuldige”, stelde hij tijdens de pleidooien eind september. “De drugs in haar onderbroek waren van mij.”

Het pleidooi van M.D. bracht evenwel weinig zoden aan de dijk, want V.C. kreeg donderdag een jaar effectieve celstraf. Zelf moet hij achttien maanden brommen. (AFr)

The post ‘Zombiedrug’ in onderbroek levert Roeselaarse vrouw jaar celstraf op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Zaak tegen Sven Pichal op 9 juli ingeleid voor de rechtbank

De zaak tegen ex-radiopresentator Sven Pichal over beelden van seksueel kindermisbruik zal op dinsdag 9 juli van start gaan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Die dag vindt er een inleidende zitting plaats, waar in samenspraak met alle partijen een datum wordt geprikt voor de behandeling van het dossier. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de verspreiding van beelden

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »