Hedwig verrast het jaar rond met zijden bloemen

Amper een jaar na de lancering van haar webshop, opent de gepassioneerde Hedwig Cayenberghs vrijdagavond haar eerste fysieke winkel op Oosteroever. ‘Silk Zijdenbloemen & Sfeer’ vormt een mooie aanwinst in het hippe ‘shopping & dining’ district, dat ondertussen al meer dan 20 unieke handels- en horecazaken telt.

Hedwig Cayenberghs (52) had altijd al een zwak voor interieurinrichting. Na het volgen van een cursus bloemschikken kwam daar een passie voor zijdebloemen bij. “Ik werkte jaren in een interieurzaak in Wijnegem, maar wilde daarnaast graag iets doen met mijn passie voor bloemen. Vandaar dus die webshop”, vertelt ze. Dat draaide prima, tot Hedwig het fysieke contact met de klant begon te missen. “Bij online transacties zie je de reacties van de mensen niet hé. En bloemen zijn een product dat voor zich moet kunnen spreken: een ruiker bloemen, dat moet je kunnen ruiken”, klinkt het.

Huur eens een boeketje

Silk Zijdenbloemen & Sfeer staat voor kwaliteitsvolle en stijlvolle producten, die elk interieur verfraaien en een warme sfeer creëren in huis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch boeketje voor Valentijn, een vrolijk zomerboeket of iets in herfstkleuren, Hedwig heeft voor elk seizoen en elke interieurstijl wel iets passend. De door haar persoonlijk samengestelde en met zorg gemaakte zijden bloemenboeketten zien er levensecht uit. “Het grote verschil met gedroogde bloemen is dat deze na een tijdje vergaan. Een boeketje van zijde daarentegen, behoudt zijn vorm en kleur en blijft levenslang mooi”, legt Hedwig uit. Daarom bedacht ze het bloemenabonnement: word je die ene ruiker na verloop van tijd toch beu, dan ga je gewoon met je vaasje naar de winkel en krijg je een aangepast seizoensboeketje mee. “Bloemen ‘huren’ kan net als onze kunstplanten een goed alternatief zijn voor de vele tweedeverblijvers op de Oosteroever. Kunstplanten zijn perfect voor wie graag wil genieten van groen in huis zonder veel zorg en onderhoud”, klinkt het. Momenteel is het allemaal herfstkleuren wat de klok slaat. “In de lente hebben we dan alle soorten bloesems in de aanbieding. Zo hebben we voor elk van de vier seizoenen wel wat moois in petto”, besluit Hedwig.

Silk Zijdenbloemen & Sfeer vind je in de Victorialaan 15a en via www.zijdenbloemensfeer.be

The post Hedwig verrast het jaar rond met zijden bloemen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

? “Nogmaals. Evenepoel moet op het eindpodium mikken”

De kop is er (nu al) af voor Remco Evenepoel. Zijn eerste zege in de Tour de France. Een bijzonder mooie eerste Belgisch succes in deze Ronde, ook. Michel Wuyts: “Evenepoel is een wonderknaap. Een uitzonderlijk grote mijnheer. Na Merckx – en straks met Merckx – onze grootste tijdrijder ooit. Nogmaals: deze Evenepoel moet op het eindpodium mikken.” Onze analist

Lees meer »