Kom op Halloween griezelen in lege ziekenhuisgangen van Sanapolis in Sijsele

Op Halloween, dinsdag 31 oktober, heeft in Sanapolis in Sijsele een unieke halloweentocht plaats in de leegstaande ziekenhuisgangen- en kamers. “Met acteurs en decoratie zorgen we voor een best wel spannende tocht met het ziekenhuis als centrale thema”, zegt Luc Verhulst, CEO van Sanapolis.

Wie houdt van een stevig potje griezelen kan op Halloween, dinsdag 31 oktober, terecht in Sanapolis langs de Gentsesteenweg in Sijsele, vlakbij de grens met Maldegem. Sanapolis is de werking die een nieuwe invulling geeft aan het voormalige Sint-Elisabethziekenhuis. Er is al een tijdje een polikliniek, er zijn faciliteiten om te sporten en te ontspannen, er is een expositie over het verleden van de site en enkele maanden terug opende ook brasserie ‘t Oud Sanatoriom de deuren in de voormalige ziekenhuisrefter. “We zoeken steeds nieuwe initiatieven om de site nog meer bekendheid te geven en zeker ook om de brasserie te promoten”, vertelt CEO Luc Verhulst.

Boeiende tocht

“Doordat er hier nog steeds heel wat grotendeels lege en ongebruikte gangen en ziekenhuiskamers zijn, die ‘s avonds wel eens een wat akelige indruk geven, kwamen we op het idee om hier iets te doen rond Halloween. Dus we werkten met de eigen mensen, de vrijwilligers en een aantal mensen uit Oekraïne die hier verblijven een boeiende tocht uit die leidt door de lege gangen, de ziekenhuiskamers en de verpleegposten. Met acteurs en decoratie zorgen we voor een best wel spannende tocht met het ziekenhuisleven als centrale thema. Ik denk dat de tocht echt wel jong en oud zal kunnen boeien. De jongste kinderen zijn toch best wel begeleid door een volwassene en die laatste zal zeker ook nog wel eens goed schrikken (lacht)“, aldus Verhulst.

De halloweentocht heeft plaats op 31 oktober en je kan deelnemen tussen 17 en 20 uur. Deelnemen kost 5 euro per persoon, inclusief een aangepast drankje en hapje achteraf in de brasserie ‘t Oud Sanatorium.

Inschrijven: [email protected]

The post Kom op Halloween griezelen in lege ziekenhuisgangen van Sanapolis in Sijsele is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Nathalie (41) en Ingrid (54) zetten hun huis en hart open voor pleegkindjes: “Water kende ze niet, ze was hysterisch voor elk badje”

Was u geschokt door het verhaal van de kerngezonde Jules (11) die naar het ziekenhuis moet omdat hij nergens anders terecht kan? Hij is niet de enige. Voor 101 baby’s en peuters die bij hun ouders niet veilig waren, was er vorig jaar geen plaats in de crisisopvang. Wij spraken met Nathalie (41) en Ingrid (54), twee pleegmoeders in wier

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »

Politie pakt 3 mannen op voor drugsfeiten aan KBC Overijse

De politie heeft maandag 3 mannen opgepakt voor drugsgerelateerde feiten rond het KBC kantoor in het centrum van Overijse. 1 van de 3 werd meteen na ondervraging vrijgelaten, 1 man moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. De 3e verdachte, een minderjarige, moet voor de Franstalige jeugdrechter verschijnen.

Lees meer »