Virginie (46) uit Ingelmunster biedt grafzorg op maat aan: “Ik vind het belangrijk dat een grafzerk wordt onderhouden”

Virginie Lambrecht heeft sinds september haar eigen zaak Garden of Silence. In bijberoep biedt ze grafzorg op maat aan.

Virginie Lambrecht (46) woont in de Lendeledestraat. Ze is getrouwd met Jim Allosserie, en de moeder van Henri (20) en Noah (17). Ze werkt al acht jaar bij de stad Kortrijk, sinds maart in de bibliotheek. In haar vrije tijd gaat ze lopen. Een uitstap met de camper spreekt haar ook aan. En enkele weken geleden begon Virginie met Garden of Silence.

Te oud, te ver

“Met mijn ma ging ik heel regelmatig naar het kerkhof om het grafzerkje van mijn broertje te onderhouden”, vertelt Virginie. “Ik ben graag op een kerkhof, voor de rust. Na het overlijden van mijn mama bleef ik dat verder doen, want ik vind het belangrijk dat een grafzerk wordt onderhouden. Ik ben er zeker van dat ook andere mensen graag hebben dat de zerk van een familielid wordt onderhouden. Misschien zijn sommige mensen minder mobiel en kunnen ze dat niet meer doen. Of misschien gaan ze niet graag naar een kerkhof, of wonen ze te ver. Ik wil dat met veel plezier en met veel liefde voor hen doen. Ik heb al aanvragen gekregen. Zo moest ik al een grote stenen grafzerk oppoetsen. Dat was een serieus werk, maar het resultaat gaf mij wel voldoening.”

Vijftien kilometer

“Ik werk met abonnementen: jaarlijks, halfjaarlijks of per seizoen (lente, zomer, herfst/winter). Je kunt kiezen tussen onderhoud of onderhoud mét bloemen. Dat verschilt ook qua grafzerk. Er is minder werk aan een tegel dan aan een marmeren of stenen grafzerk. Voor Allerheiligen zorg ik voor de opkuis en zet ik twee chrysanten erop, voor 29 euro. Voor Vader- en Moederdag heb ik ook zo’n formule. Mijn werkterrein ligt in een straal van vijftien kilometer rond mijn woning. Ik rijd dus ook naar kerkhoven onder andere Waregem, Kortrijk/Marke, Roeselare…”

The post Virginie (46) uit Ingelmunster biedt grafzorg op maat aan: “Ik vind het belangrijk dat een grafzerk wordt onderhouden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »