Golfclub De Palingbeek in diepe rouw door overlijden hoofdgreenkeeper Ben Hooper (37)

Golfclub De Palingbeek in Hollebeke, bij Ieper, is in diepe rouw na het plots overlijden van Ben Hooper (37), hun geliefde hoofdgreenkeeper. Hij overleed ‘s nachts thuis in Westouter. “Ben was een zeer gedreven top professional en bracht onze golfbaan naar een zeer hoog niveau”, klinkt het bij de club. “We gaan Ben hard missen.”

‘Greenkeeper of the year’

De verslagenheid is groot. “Ben was iemand met heel veel passie voor greenkeeping”, klinkt het bij de Belgian greenkeepers. “Als greenkeeper is het belangrijk om de golfbaan in topconditie te houden en het was duidelijk tijdens ons bezoek aan De Palingbeek vorige week dinsdag dat Ben dit samen met zijn team met veel toewijding deed. Het was dan ook geen verrassing dat hij in 2021 ‘greenkeeper of the year’ Benelux is geworden.”

In 2019 ging hij aan de slag bij Golfclub De Palingbeek, waar hij de leiding had over vijf greenkeepers in vast dienstverband en dan nog twee die in het hoogseizoen bijspringen. “Greenkeeping is veel meer dan gewoon het gras maaien”, vertelde Ben in mei 2021 in KW. “Tien jaar geleden was greenkeeping veel gemakkelijker. De seizoenen waren voorspelbaar, je wist wanneer de lente kwam, maar dat is allemaal veranderd.”

Creatief, natuurvriend en zin voor humor

Door de leden van Golfclub De Palingbeek wordt hij omschreven als creatief, natuurvriend en zin voor humor. “Je paste helemaal bij onze familiale club in de Palingbeek”, lezen we onder meer. “Ben was zo’n gedreven, toffe, behulpzame man. Een plezier om bij je te hebben.”

Eerder werkte hij voor Golfclub Westkant in Westende en Middelkerke.

Golfclub De Palingbeek bestaat dertig jaar. Het domein telt achttien holes en vier compactholes op een weelderig groen terrein van 75 hectare groot.

Ben Hooper werd geboren in Bath (GB) en was de partner van Nathalie Peijnenborg. Hij was de papa van een zoontje Kamiel. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 28 oktober om 11 uur in de Sint-Petruskerk in Loker.

The post Golfclub De Palingbeek in diepe rouw door overlijden hoofdgreenkeeper Ben Hooper (37) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »