Verkeershinder door werken in Prinses Elisabethlaan in Bredene

Van 6 november tot 24 februari volgend jaar voeren de nutsmaatschappijen werken uit in de Prinses Elisabethlaan in Bredene. De Prinses Elisabethlaan is een drukke invalsweg waardoor deze werken ongetwijfeld voor gevoelige verkeershinder zullen zorgen.

“De werken worden uitgevoerd in opdracht van De Watergroep. Een aantal woningen in de Prinses Elisabethlaan ondervinden heel wat hinder door een defecte waterleiding, waaronder ondergelopen kelders, waterschade,… De watermaatschappij moet hierdoor de volledige watertoevoer, in het gedeelte van de Prinses Elisabethlaan tussen de Ostendialaan en de Nukkerstraat, vernieuwen”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys.

Verkeershinder

“We hebben bij de aannemer van De Watergroep aangedrongen om de hinder te beperken. Maar de waterleiding bevindt zich in de voet- en fietspadzone en de aannemer kan de werken enkel veilig uitvoeren door gebruik te maken van een gedeelte van de rijbaan. Tijdens de werken in de Prinses Elisabethlaan blijft doorgaand verkeer mogelijk, evenwel beurtelings op één rijvak en dit via tijdelijke verkeerslichten. Maar ook voor de fietsers en voetgangers zal er hinder zijn. De Prinses Elisabethlaan is bovendien een drukke invalsweg waardoor de werken ongetwijfeld voor problemen zullen zorgen voor het verkeer. We doen er dan ook alles aan om de inwoners goed te informeren over de alternatieve routes, zowel voor de automobilisten, fietsers als voetgangers”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Drie fases

Er wordt in drie fases gewerkt. Vanaf 6 november start de eerste fase van de werken. In deze fase wordt gewerkt tussen de Ostendialaan en de inrit van de technische dienst/buitenschoolse kinderopvang. Aansluitend volgt de tweede fase van de werken in de Prinses Elisabethlaan tussen de inrit van de technische dienst/buitenschoolse kinderopvang en de Spaarzaamheidstraat. De laatste fase omvat de werken in de Prinses Elisabethlaan tussen de Spaarzaamheidstraat en de Nukkerstraat. Tijdens deze fase zullen andere verkeersmaatregelen van kracht zijn. Deze worden in een latere fase gecommuniceerd.

Hinder voor fietsers

Tijdens de werken kunnen fietsers geen gebruik maken van het dubbelrichtingsfietspad in de Prinses Elisabethlaan aan de zijde van de woningen. Het fietspad aan de zijde van het kanaal blijft wel in gebruik en dat zal in beide richtingen kunnen. Wie veilig naar Oostende wil pendelen met de fiets wordt evenwel aangeraden om gebruik te maken van de fietsverbinding via de Spuikom.

Openbaar vervoer

De bussen van De Lijn (buslijn 4) blijven tijdens de werken de reguliere reisweg volgen. Zeker tijdens de spitsuren zal dit voor een vertraging zorgen. Hou hier dus rekening mee en vertrek op tijd.

Met de wagen naar Oostende?

Vermijd de doortocht Prinses Elisabethlaan! Inwoners die gebruik maken van de Prinses Elisabethlaan om zich naar Oostende te verplaatsen, worden aangeraden om dat via de Koninklijke Baan (Bredene-Duinen) te doen.

Gebruikers van BKO/gemeenschapscentrum

De gebruikers van de buitenschoolse kinderopvang, het gemeenschapscentrum of het dienstencentrum van de technische dienst, zullen kunnen gebruik maken van de toegang langs het Vanden Wegheplein (Bredene-Sas).

The post Verkeershinder door werken in Prinses Elisabethlaan in Bredene is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE FORMULE 1. Verstappen gefrustreerd na trage pitstop, Piastri aan de leiding

De Formule 1 zomerstop is achter de rug en na Zandvoort trekken de F1-piloten dit weekend naar het Italiaanse Monza, de thuishaven van Ferrari. Vorige week was Lando Norris (McLaren) duidelijk sneller dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) en ook dit weekend pakte de Brit uit in de kwalificaties met een nieuwe pole-positie. Verstappen begint pas vanaf positie 7.

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Lichaam aangetroffen in Dender in Aalst: “Sporen van kwaad opzet”

In Aalst is gisteren een lichaam van een 43-jarige man aangetroffen in de Dender. Het lichaam werd gevonden ter hoogte van de Pierre Corneliskaai. De precieze omstandigheden rond het overlijden zijn nog onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen voert het onderzoek, volgens de wetsdokter zijn er aanwijzingen dat het gaat om kwaad opzet.

Lees meer »

Boldervereniging De Ware Vrienden op stadhuis voor prijsuitreiking Stadsschaal

De boldervereniging De Ware Vrienden, die haar bolderspel elke zaterdag om 14 uur organiseert in café De Wijngaard in de Casselstraat in Poperinge, werd uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de Stadsschaal in de gotische zaal van het stadhuis. Momenteel telt de groep vijftien leden, maar nieuwe leden zijn nog steeds welkom. De eerste plaats was
The post Boldervereniging De

Lees meer »