Zorgt OneCycling-project voor nieuwe revolutie in de koers? “Handvol ploegen bekijken opties voor nieuw financieringsmodel”

Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers en nog een drietal andere ploegen – waaronder ook Soudal Quick-Step – voeren verkennende gesprekken rond een nieuw financieringsmodel in de koers. Het plan is om meer inkomsten te genereren uit bijvoorbeeld tv-gelden en zo een antwoord te bieden op de macht van de grote organisatoren.

Meer krantenkoppen in België

Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen

Nog exact drie maanden scheiden ons van de gemeenteraadsverkiezingen. De meeste nationale partijen komen slechts in de helft van de West-Vlaamse gemeenten op onder hun eigen naam. Professor lokale politiek Herwig Reynaert ziet daarvoor verschillende redenen.
The post Drie maanden voor gemeenteraadsverkiezingen krijgen lijsten vorm: lokaal kunnen we steeds minder nationaal stemmen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na vier jaar werken is Natiënlaan in Knokke-Heist eindelijk volledig klaar: “Infrastructuur en groen gaan hand in hand”

Na vier jaar werken is de Natiënlaan in Knokke-Heist, de hoofdtoegangsweg richting Knokke, eindelijk afgewerkt. Het gaat om een investering van ruim 11 miljoen euro. “We zijn trots op het resultaat”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL).
The post Na vier jaar werken is Natiënlaan in Knokke-Heist eindelijk volledig klaar: “Infrastructuur en groen gaan hand in hand” appeared first on

Lees meer »

2,1 miljoen Belgen nemen verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen

Een op de vijf Belgen kreeg vorig jaar benzo’s voorgeschreven, verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen. Dat is een vijfde minder in vier jaar tijd, toch blijft het gebruik alarmerend hoog. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag op basis van nieuwe gegevens van IQVIA, een bedrijf dat analyses, technologie en diensten levert voor de gezondheidssector.

Lees meer »

Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier is het allemaal begonnen”

In aanloop naar de Olympische Spelen heeft basketster Emma Meesseman een grote muurschildering gekregen in haar thuisstad Ieper. Het werk werd donderdag onthuld op de sporthal van de stad. De Nationale Loterij laat vier kunstwerken maken om Belgische atleten een duwtje in de rug te geven voor de Spelen.
The post Basketster Emma Meesseman krijgt muurschildering in Ieper: “Hier

Lees meer »