Geert Cool trekt nu toch naar SK Roeselare: na 30 jaar flirten, nu eindelijk een relatie

Winkel Sport verliest zijn hoofdsponsor Geert Cool aan SK Roeselare. In Sint-Eloois-Winkel kwam dat nieuws hard aan, bij SK Roeselare kan de vreugde niet op.

Geert Cool is een selfmade man die van zijn bedrijf Defrancq een nationale speler maakte, die het ook al even in het buitenland waagde. Vanuit de Hoge Barrierestraat worden 25 vestigingen aangestuurd. De leiding van het bedrijf, dat de familienaam van zijn echtgenote Rina draagt, is ondertussen al overgegaan op de volgende generatie. Maar Geert is vooral bekend als de man die Winkel Sport op de nationale voetbalkaart zette. Van RC Genk voor de beker tot FC Luik in de competitie, allemaal kwamen ze al naar het Terschuerenpark voetballen. 33 jaar geleden kwam Geert Cool die zijn voetbalpensioen had bereikt opnieuw in Sint-Eloois-Winkel aan, hij werd er sponsor-trainer. Maar toen hij de trainersfakkel doorgaf startte Winkel Sport aan een opmars in het voetbal, in 1993-1994 speelde het kampioen in derde provinciale, in tweede en eerste provinciale bleef de club telkens twee seizoenen om vervolgens 15 jaar in bevordering te spelen. Via derde nationale kwam het in tweede amateurklasse terecht, na de titel daar stootte Winkel door naar de hoogste amateurreeks: eerste nationale.

Profvoetbal zal er niet zo snel zijn, maar de stap omhoog is voor SK Roeselare alvast gezet

Winkel bleef een familieclub, maar wel eentje met veel centen. Uiteraard werd vaak aan de mouw van Geert Cool getrokken. Zelf opperde hij nog de fusie tot één grote Zuid-West-Vlaamse fusieclub. In al die jaren werden ook genoeg fusieballonnetjes opgelaten, die konden de skyline tussen Roeselare en Sint-Eloois-Winkel helemaal vullen. Ook KSV Roeselare vrijde Geert Cool enkele keren op, ook toen de fusie met VK Dadizele er kwam, was de piste Winkel Sport een optie. Maar er was één constante: Geert Cool kon het niet over zijn hart krijgen en trok daar zelf altijd de stekker uit. Tot oktober 2023. Een slechte competitiestart, het besef dat een seizoen weer veel centen zal kosten en ook de familie die begrijpelijk wat op de rem gaat staan, dit keer hapte Geert Cool wel toe. Profvoetbal zien wij nog niet zo snel terugkeren in Roeselare, maar de stap omhoog is alvast gezet. En misschien krijgt Geert Cool nog andere Roeselaarse ondernemers in zijn spoor.

The post Geert Cool trekt nu toch naar SK Roeselare: na 30 jaar flirten, nu eindelijk een relatie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van debuut waar hij zelf “verbaasd” over was tot die noodlottige owngoal: het parcours van Vertonghen als Rode Duivel in 10 momenten

Na 17 jaar en 157 caps zwaait Jan Vertonghen (37) af als Rode Duivel. Zijn carrière als international begon in juni 2007 met een “verrassende” basisplek tegen Portugal en eindigde met die jammerlijke owngoal tegen de Fransen. In al die jaren daartussen zorgde recordinternational Vertonghen voor nog veel meer onvergetelijke momenten. Ga zitten voor een trip down memory lane. De

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu ‘The Man with 1.000 Kids’: “Ik ben geen monster”

De rechter legde hem een donorverbod op toen aan het licht kwam dat honderden kinderen werden verwekt met zijn zaad. Jonathan Meijer (42) is het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Daarin getuigen enkele ouders over Meijers “onverzadigbare drang om zich zoveel mogelijk voort te planten”. “Die documentaire is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »