Down the road: Kortrijkzaan Laurens gaat met Dieter Coppens en zijn reisgenoten op avontuur in Canada

Voor het zesde seizoen van Down the road trekken Dieter Coppens en begeleidster Saar samen met Evert (29), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (30), Michaël (30) en Rebecca (34) naar het wondermooie Canada. De zes jongvolwassenen met het syndroom van Down stappen vol spanning het vliegtuig op om de wereld en elkaar te ontdekken.

Voor Laurens wordt het een reis boordevol avontuur: paardrijden, bizons voederen, survival op een onbewoond eiland, een berentocht en nog zo veel meer. “Doorheen de prachtige landschappen van Canada ontstaan er nieuwe vriendschappen voor het leven. Ook de families van de reisgenoten komen dit seizoen aan bod. Zij vertellen samen met hun zoon of dochter, zus of broer hoe hun dagelijkse leven eruitziet.”

“Hij is ook echt de grapjas van de bende en haalt vaak een mopje uit met Dieter”

Laurens is een West-Vlaming in hart en nieren, een guitige en vrolijke kerel die vlot vertelt. “Hij is ook echt de grapjas van de bende en haalt vaak een mopje uit met Dieter. Laurens is een enorme dierenvriend en heeft hierdoor meteen een goede klik met Dieter.” Zijn dierenliefde kwam er door veel te kijken naar National Geographic. Tijdens de reis neemt Laurens Dieter mee om eekhoorns en vogels te gaan spotten.

Daarnaast is Laurens ook een wijnkenner, houdt hij van uitgebreid ontbijten, voetbal en van superheldenfilms. Hij werkt in een decoratie-atelier, waar hij zich vooral over het naaiwerk ontfermt en gepersonaliseerde teksten borduurt, en werkt in een café. Hij loopt als vaandeldrager mee in de fanfare en is verzot op dansen. “Als er een nummer van Michael Jackson opstaat, dan eist Laurens de dansvloer op.”

Down the road is vanaf 29 oktober elke zondag te zien om 20 uur op VRT 1 en VRT MAX.

Tijdens de reis neemt Laurens Dieter mee om eekhoorns en vogels te gaan spotten © VRT

The post Down the road: Kortrijkzaan Laurens gaat met Dieter Coppens en zijn reisgenoten op avontuur in Canada is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »