Flanders Auctions in Wingene veilt topwerk voor recordbedrag nadat het eerst jarenlang in een garage stond

Na een opwindende biedingsstrijd werd een meesterwerk van de gerenommeerde Vlaamse schilder Prosper De Troyer woensdag voor een recordbedrag verkocht. Het werk getiteld ‘Het Feest’ werd geveild bij Flanders Auctions in Wingene en trok kunstliefhebbers van over de hele wereld aan.

62.500 euro

Het kleurrijke en abstracte werk overtrof alle verwachtingen door een totaalprijs van 62.500 euro te behalen. Dit is de hoogste prijs die ooit betaald is voor een kunstwerk van De Troyer, die tevens ook de grootvader is van sportjournalist en televisiepresentator Mark Uytterhoeven.

Het was al enkele weken voelbaar dat de interesse en opwindende sfeer rond het werk voor een gezonde portie concurrentie tussen de kopers ging zorgen. Wereldwijd bevestigden bieders hun hoogste bod om dit opmerkelijke kunstwerk aan hun collectie toe te voegen.

Gevonden in de garage van een vriend

Opvallend: het werk stond jarenlang in de garage van een persoonlijke vriend van de artiest aan de Belgische Kust. De eigenaar (die liever onbekend wil blijven) had geen weet van de waarde van het werk.

The post Flanders Auctions in Wingene veilt topwerk voor recordbedrag nadat het eerst jarenlang in een garage stond is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Zevende editie van Dwars Door Zulte

Dit weekend staat de zevende editie van Dwars Door Zulte op de kalender. De kids openen het DDZ-weekend en lopen op zaterdagvoormiddag op de Waalmeers in Zulte. De Big Runs van 4, 8 en 16 kilometer vinden plaats op zondagvoormiddag in Olsene (VBS Olsene).
The post Zevende editie van Dwars Door Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen

Op 29 juni 1974 stapten Wilfried Demon en Marleen Desmidt in het huwelijksbootje. Het koppel vierde zijn gouden jubileum bij hen thuis in de Dahliadreef in Westkapelle. Schepen Bert De Brabandere bracht namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis de felicitaties over.
The post Fanfare bracht gouden koppel Wilfried en Marleen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »