Geoloket in Lo-Reninge helpt je om graf overledene te vinden

De stad Lo-Reninge lanceert het geoloket begraafplaatsen. Het betreft een onlinetool waarmee bezoekers aan het kerkhof gemakkelijk de ligplaats van een overledene kunnen opzoeken op basis van gegevens zoals de naam of de geboortedatum.

De vier gemeentelijke begraafplaatsen in Lo, Pollinkhove, Reninge en Noordschote tellen samen ongeveer 2.600 graven. Naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen brengen veel mensen de komende dagen een bezoek aan het kerkhof om familie of vrienden te herdenken. Maar het is niet altijd evident om de rustplaats van een overledene terug te vinden. Het geoloket begraafplaatsen helpt de bezoekers in hun zoektocht.

QR-code

Aan de ingang van elke begraafplaats hangt een bord waarop een QR-code staat. Voortaan kan je met een smartphone of via de website www.lo-reninge.be/begraafplaatsen gemakkelijk de ligplaats van een overledene opzoeken op basis van de naam, de geboortedatum of datum van overlijden. Alle gegevens over de overledene en de ligging van het graf worden vervolgens weergegeven op een overzichtelijke kaart van de begraafplaats. Ook onder meer Oostende, Nieuwpoort, Koksijde, Knokke-Heist en Harelbeke beschikken over een gelijkaardig geoloket voor hun begraafplaatsen.

Dit project kwam tot stand door een koppeling te maken tussen de plattegronden van de begraafplaatsen en de data die door de dienst burgerzaken werden gedigitaliseerd. Wie opmerkingen heeft of foute informatie ontdekt op het geoloket, kan dat melden aan het stadsbestuur door te mailen naar [email protected] of op het nummer 058 28 80 20.

The post Geoloket in Lo-Reninge helpt je om graf overledene te vinden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Justitie VS vervolgt leiders Hamas voor terrorisme

Bij een Israëlische aanval op een kamp in de Gazastrook zijn dinsdag acht leden van de militante Palestijnse groepering Hamas omgekomen, aldus het Israëlische leger. Volgens de door Hamas gecontroleerde gezondheidsautoriteit werden 33 mensen gedood en 67 anderen verwond tijdens gevechten in de Gazastrook in de afgelopen 24 uur. In New York komt woensdag de Veiligheidsraad samen voor een spoedzitting

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

“Goeie voetballer, die Kevin, maar van handbal kent hij niet veel”: handbalwereld ontzet over uitspraak van De Bruyne

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom ziet in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »

Elektrische bus van De Lijn vat vuur

Donderdagmiddag rond 17 uur merkte de chauffeur van een elektrische bus van vervoermaatschappij De Lijn dat zijn bus hevig begon te roken.
The post Elektrische bus van De Lijn vat vuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »