Francis Leman (cultuurcafé De Leest en taverne De Ermitage) gaat nu ook kantine van Mandel United uitbaten

De nieuwe kantinier van Mandel United is een oude bekende in de club: Francis Leman. Hij zal de uitbating combineren met die in cultuurhuis De Leest en De Ermitage in Ingelmunster. “Ik heb een sterk team rondom mij en we zien het volledig zitten”, klinkt het.

Francis Leman (53) doorliep zelf de jeugdopleiding bij KFC Izegem, speelde er tot bij de beloften en via VK Kachtem kwam hij uiteindelijk in het liefhebbersvoetbal terecht. Maar toen zijn jongste zoon Gilles (22) begon te shotten belandde hij opnieuw in het voetbal. “Eerst als afgevaardigde, later als coach en uiteindelijk werd ik zelfs jeugdvoorzitter. In die tijd hebben we ook de schouders gezet onder G-jeugdvoetbalwerking, iets was ik samen met Bart Delbeke heb opgericht. Ik ken dus nog heel wat mensen bij de club, die ondertussen Mandel United geworden is. Heel wat mensen komen ook nog regelmatig bij mij over de vloer in De Leest.”

Vijf jaar De Leest

Op 1 augustus was het vijf jaar dat Francis het cultuurcafé van De Leest openhoudt. “Ik had destijds ook interesse om bij de bouw van de nieuwe sportaccommodatie hier te starten in de kantine, maar ondertussen was ik in De Leest gestart. Maar we zijn altijd blijven contact houden en nu is het zover.”

Op woensdag 25 oktober ging Francis van start. “Met meteen enkele jeugdwedstrijden. We hebben eerst twee dagen hier wat grote kuis gehouden, nu staat alles op punt om er in te vliegen.”

Met De Leest en De Ermitage, de horecazaak naar het woonzorgcentrum in Ingelmunster, runt hij al twee zaken. Hoe combineert hij dat allemaal? “Het is een vraag die ik wel vaker krijg, zeker nu we ook hier starten. In Ingelmunster heb ik met Nele Toetbat iemand die daar de verantwoordelijke is. Ik zal zelf nog veel in De Leest zijn, , maar zeker ook in de eerste weken hier op Mandel United. Ik heb een team van ruim 30 flexi’s en jobstudenten. Een mix van ervaren horecamensen en jonge enthousiastelingen. Heel wat van hen zien het zeker zitten om hier ook te komen helpen en nieuwe mensen zijn ook nog altijd welkom, die mogen zich altijd melden. Zelf zal ik zorgen dat ik een fiets ter beschikking heb, dan kan ik snel over en weer rijden.”

Zeven op zeven open

Het is de bedoeling dat de zaak in het seizoen zeven op zeven open is. “Toch als er hier iets te doen is: van een jeugdtraining tot wedstrijden van het eerste elftal, maar uiteraard ook bij het G-voetbal, damesvoetbal, het B-team,…”

Francis geeft zichzelf eerst nog enkele weken om zich helemaal in te werken. “De kwaliteit en service staan voorop. En daarna zien we wel of we zaken toevoegen aan het gamma. Ook enkele mensen die hier al aan de slag waren bij de vorige uitbaters, blijven aan boord. Bekende gezichten genoeg dus.”

Francis beklonk de deal met voorzitter Frederick Verhelst en sportief bestuurder Mario David. “Met Mario heb ik samen gespeeld in de jeugd, we delen ons geboortejaar.” Nadat hij vier jaar aan de brouwketels van Vanhonsebrouck had gestaan, werkte Francis 20 jaar bij de politie. “Maar net voor mijn 50ste vond ik het tijd voor een carrièreswitch en dat heb ik me nog niet beklaagd.”

The post Francis Leman (cultuurcafé De Leest en taverne De Ermitage) gaat nu ook kantine van Mandel United uitbaten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »