Tweedehandsplatform Vinted wil aandeelhouders stukje laten cashen

11:38 De Litouwse eenhoorn Vinted broedt op een verkoop van bestaande aandelen ter waarde van zo’n 200 miljoen euro, om bestaande aandeelhouders een stuk te laten cashen op de hoge waardering. Eén van die a…

Meer krantenkoppen in België

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken.

Lees meer »

Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel”

Volksdansgroep Choronde organiseert midden in de zomer een Festival Werelddans. Op maandag 12 augustus komt de wereld op bezoek met dansgroepen uit Bulgarije, Ecuador, Spanje, Chicago (USA) en Taiwan.
The post Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Vulgair, gênant en beschamend’: Franse presentatrice zwaar bekritiseerd na interview met Olympisch ruiter

Net als bij ons kunnen de Franse kijkers de Olympische Spelen op de voet volgen op tv. In de talkshow ‘Quels Jeux’ op France 2 bespreekt presentatrice Léa Salamé (44) dagelijks de sportieve prestaties, voert ze gesprekken met experts en interviewt ze deelnemende atleten. Het gesprek dat ze voerde met de Franse ruiter Stéphane Landois (30), die een zilveren medaille

Lees meer »

ONS RAPPORT. Onze F1-watcher geeft de coureurs punten voor de Grand Prix van België: “Wat is er aan de hand met dit toptalent?”

De Grand Prix van België, editie 2024, behoort alweer tot het verleden. Door een diskwalificatie bij George Russell pakte ploegmaat Lewis Hamilton de zege. Onze F1-watcher Joost Bolle deelde alweer punten uit en gaf één coureur een buis. “Bedroevend was het.” Max Verstappen krijgt na zijn inhaalrace dan weer een hoge score. “Wat een race van de wereldkampioen.”

Lees meer »

“Vijfhonderd rijksten verliezen op een dag 123 miljard”

De vijfhonderd rijkste mensen ter wereld hebben vrijdag door de stevige koersverliezen op Wall Street 134 miljard dollar (omgerekend ruim 123 miljard euro) aan fortuin in rook zien opgaan. Dat berekende financieel persbureau Bloomberg. Vooral Amazon-oprichter Jeff Bezos moest flink inleveren. Hij zag zijn vermogen op één dag met meer dan 15 miljard slinken tot 191,5 miljard dollar.

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

IN BEELD. Koningin Letizia kaapt alle aandacht in glamoureuze zilveren ‘wraakjurk’

De Spaanse koningin Letizia (51) liet alle hoofden draaien tijdens het slotgala van het filmfestival in Palma de Mallorca. De vrouw van koning Felipe (56) reikte er een prijs uit aan Hollywoodacteur Michael Douglas (79), maar ging zélf met alle aandacht lopen. De internationale pers is lovend over haar ‘vloeibare’ zilveren jurk, en sommige media spreken zelfs van een ‘wraakjurk’

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »