Het vel van de trainer eisen, is flauwekul

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.

Zij of wij

Om met de deur in huis te vallen: het is voldoende dat de tegenstander van Club Brugge het mes tussen de tanden steekt om half gewonnen aan de aftrap te staan. Vol ongeloof en frustratie maakte ik vorige zaterdag rond zes uur in de namiddag deze strenge opmerking en gleed ik ontgoocheld en nors voor de rest van de avond weg in mijn zetel. Deze tweede opeenvolgende uitnederlaag sneed er diep in. Ik dacht dat we vorig seizoen op alle vlakken ons lesje hadden geleerd, maar na één derde van de reguliere competitie blijkt dit niet het geval te zijn. Ondertussen kleurt het rapport donkerrood, en is het geleden van het onzalige seizoen 1981-82 dat Club deze triestige cijfers moet voorleggen. Met de carrousel van vorig jaar in gedachten klinken er dan vlug stemmen die het vel van de trainer eisen, maar dat is flauwekul. Ik pleit voor continuïteit. Het is aan hem om deze talentrijke groep over die grens te tillen waar je het balbezit van meer dan 70 procent omzet in effectiviteit. In deze barre tijden is het gebruik van oorlogstermen bij iets triviaals als een voetbalmatch misplaatst, maar het is zij of wij. In het voetbalspel blijft winnen belangrijker dan deelnemen. Deila herhaalt haast wekelijks hetzelfde riedeltje waarbij een bal op paal of lat inderdaad de perceptie kleurt, maar de realiteit is dat we punten verliezen aan de lopende band en steeds in dezelfde val trappen van elke tegenstander. Same shit, different week. Daar wordt een supporter niet vrolijk van, zeker niet de gepassioneerde achterban van Club Brugge die steeds in groten getale opdaagt om de ploeg te steunen.

Nattevingerwerk

Er is veel om je over op te winden als Club Brugge-fan in de herfst van 2023. Onze transferpolitiek staat ook bij mij in het middelpunt van de storm, want de balans neigt steeds meer naar de negatieve kant van de weegschaal over te hellen. Het is helemaal juist als men de opmerking maakt dat Club Brugge al vaak goedkoop inkocht om dan met veel winst te verpatsen, maar daar tegenover staat een ellenlange lijst van matige spitsen, verkeerd ingeschatte spelersprofielen en duurbetaalde (on)zekerheden. En wat gezegd van de beslissing om niet te investeren in de verdediging na de verkoop van Mata, Hendry en Sylla? De cijfers liegen niet meer: we haalden ondertussen minder clean sheets dan tante nonneke. Dit zijn feiten waar je helaas niet naast kan kijken. Club beschikt gegarandeerd over een getalenteerd team van scouts en datavreters, maar het is aan de mensen met een naar Belgische normen fameus budget om correcte keuzes te maken uit die aangereikte profielen. Ook dat is continuïteit: met de centen van je eigen succesvol beleid professioneel een klare kijk houden om zo niet te vervallen in nattevingerwerk als je voor een speler veel centen moet betalen.

“Ook de hangende verkoop van onze dierbare Club zorgt voor nervositeit”

Nervositeit

Over centen gesproken. Ook de hangende verkoop van onze dierbare Club zorgt voor nervositeit. De trotse achterban weet voorlopig niet wat ze ervan moet denken. Niet onlogisch als de officiële communicatie hierover schaarser is dan de lekken binnen een goed geoliede veiligheidsdienst. Het huidig bestuur zal zijn redenen hebben tot geheimhouding, maar dat steeds meer de link wordt gelegd tussen de kwakkelseizoenen en de onzekerheid aan de top van onze Club valt toch een beetje te voorspellen? Hoe goed het beleid ook verstopt zit achter de hoge muren van het Basecamp, vergeet niet dat Club Brugge bij duizenden mensen een deel van hun identiteit is waardoor dit dossier met argusogen zal worden opgevolgd. De basis van deze Club blijft volks en zal dagelijks de gemoederen blijven beroeren. Een verkoop is begrijpelijk, maar niet ten koste van alles. Er zijn er al genoeg ploegen-van-’t-stad die niet levensvatbaar zijn zonder jaarlijkse gulle schenkingen van hun buitenlandse eigenaars.

The post Het vel van de trainer eisen, is flauwekul is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

KAART. Van Mil in Mol tot Emma in Malle: deze namen kregen baby’s de voorbije 10 jaar het vaakst in jouw gemeente

Olivia en Noah waren in 2023 de meest gegeven babynamen in Vlaanderen en bij uitbreiding in heel België. Een stad als Mortsel kan dan ook als representatief worden gezien, want tussen 2014 en 2023 waren Noah (19 keer) en Olivia (16) de meest gegeven voornamen aan pasgeboren baby’s. Maar in heel wat andere steden en gemeenten voeren andere meisjes- en

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »