Geen hoofdrol voor de Belgen, wel voor de Brazilianen: Arsenal gaat dankzij Martinelli en Jesus winnen in Sevilla

Arsenal heeft in groep B een belangrijke zege geboekt op het veld van Sevilla. Het werd 1-2 na goals van Martinelli en Jesus voor Arsenal en Gudelj voor Sevilla. Bij de thuisploeg werd Dodi Lukebakio na een anonieme match net voor het uur gewisseld, bij de bezoekers viel Leandro Trossard tien minuten voor tijd in.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlij­dens van haar moeder, vader en schoonva­der: “Hoe doe je dat, rouwen, als de dood je overvalt aan dit helse tempo?”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

Evenepoel sluit magisch seizoen af met vier Italiaanse ‘oude dames’ en drie duels met Pogacar: “Als hij er eentje kan winnen, zou dat mooi zijn”

“Nog vier keer gas geven”. En dan houdt dubbel olympisch kampioen en wereldkampioen tijdrijden Remco Evenepoel (24) zijn waanzinnig knappe seizoen voor bekeken. Wat mogen we in déze fase nog van hem verwachten? Ploegleider Klaas Lodewyck is realistisch-optimistisch. “Oké, Pogacar wordt een factor. Maar op een superdag…”

Lees meer »

Wolf Fencing Team van Natuurpunt heeft al 150 omheiningen wolfwerend gemaakt in risicogebied, maar “tempo moet omhoog”

Het Wolf Fencing Team Belgium, dat veehouders bijstaat met raad en daad bij het wolfwerend maken van hun omheiningen, heeft zelf 150 omheiningen onder handen genomen sinds de oprichting van het team in 2019. In totaal pasten zo’n 600 veehouders hun omheiningen aan, ze kregen daarvoor subsidies van Vlaanderen. Internationaal scoren we daarmee goed, maar het is nog steeds maar

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Farmareus Pfizer schrapt 255 jobs in Puurs

Farmabedrijf Pfizer gaat 255 jobs schrappen in hun vestiging in Puurs-Sint-Amands. Dat maakte het bedrijf bekend op een bijzondere ondernemingsraad dinsdagmiddag, zo schrijft De Tijd. Er zouden geen ontslagen vallen, maar werknemers die vertrekken of met pensioen gaan, zullen niet vervangen worden en tijdelijke contracten zullen niet verlengd worden.

Lees meer »

Leerlingen organiseren pensioenfeest voor schoolhond Flack, mét taart: “Hij bracht een ongeziene rust”

Het einde van een tijdperk in de havenschool VTI Zeebrugge. Na vijf jaar zal schoolhond Flack niet meer te zien zijn op de speelplaats of in de schoolgangen. Directeur Joke Knockaert introduceerde het dier om rust en kalmte te brengen. Gaandeweg werd Flack véél meer dan een schoolhond. “Voor een toets of examen kwamen leerlingen vaak Flack nog even strelen.”

Lees meer »

Beerschot annuleert verjaardagsfeest voor 125-jarig jubileum van zondag: “Door huidige sportieve situatie niet juiste moment”

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vrijdagavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »