Geert Cool stopt als sponsor bij Winkel Sport en wordt hoofdsponsor bij SK Roeselare; A-ploeg Winkel Sport in eerste nationale verdwijnt na dit seizoen

Na 33 jaar sponsoring bij Winkel Sport stopt Geert Cool als hoofdsponsor bij Winkel Sport. Daardoor verdwijnt de A-ploeg, die uitkomt op het hoogste amateurniveau in eerste nationale, na dit seizoen. Geert Cool gaat wel nog sponsoren in SK Roeselare, een ploeg waar wel de accommodatie voorhanden is om de stap naar het hoogste niveau – lees het profvoetbal – te zetten.

Maandagavond werd tijdens een vergadering bij Winkel Sport al de officiële mededeling gedaan aan het Winkelse bestuur, dinsdagavond werden de spelers ingelicht en kregen ook de bestuurslui van SK Roeselare het nieuws te horen. In Roeselare zal dat uiteraard ontvangen worden als goed nieuws, in Sint-Eloois-Winkel verdwijnt de A-ploeg, want zonder de financiële inbreng van de hoofdsponsor is voetbal op dat niveau niet haalbaar voor de club.

Einde van een tijdperk van 33 (!) jaar als hoofdsponsor

Het gaat niet om een fusie, ook het stamnummer van Winkel Sport blijft in het Terschuerenpark. Het huidige B-elftal dat in derde provinciale uitkomt, wordt straks dus het eerste en enige fanionteam van de rood-zwarten. Welke mensen uit de spelersgroep en de technische omkadering van Winkel Sport eventueel mee de overstap zouden maken naar Schiervelde is nog niet geweten.

SK Roeselare en Geert Cool dromen misschien van profvoetbal, maar daar komen nog andere budgetten bij kijken dan wat er momenteel geïnvesteerd wordt in Winkel Sport

In eerste reactie liet Geert Cool weten geen doorgroeimogelijkheden meer te zien in Winkel. “We staan voor een muur waar we niet over kunnen, met Roeselare zijn die ambities wel te realiseren.” Geert viert straks zijn 73ste verjaardag, met zijn bedrijf Defrancq – waar je alle bouwmaterialen voor dak en gevel kunt kopen en waarvan de hoofdvestiging in Roeselare zit – was hij dus 33 jaar hoofdsponsor van Winkel Sport dat van derde provinciale naar eerste nationale werd geloodst.

Het is dus nog koffiedik kijken wie aan boord blijft in het Winkelse bestuur, waar ze niet enkel een nieuwe voorzitter, maar ook straks een nieuwe gerechtigd correspondent moeten zoeken. Enkele mensen in het Winkelse bestuur gaven al aan zeker niet mee de verhuizing naar Roeselare te maken en konden zich ook niet vinden in een functie bij Winkel Sport. Bij de B-ploeg hebben ze de zaken goed op orde, maar er dreigt natuurlijk ook heel wat meer werk in hun mandje te vallen.

Bij SK Roeselare zijn ze niet enkel verheugd een nieuwe sponsor te hebben. “Geert heeft veel ervaring in de hogere regionen, iets wat wij uiteraard ook goed kunnen gebruiken in ons streven om hogerop te geraken.” SK Roeselare en Geert Cool dromen misschien van profvoetbal, maar daar komen nog andere budgetten bij kijken dan wat er momenteel geïnvesteerd wordt in Winkel Sport.

The post Geert Cool stopt als sponsor bij Winkel Sport en wordt hoofdsponsor bij SK Roeselare; A-ploeg Winkel Sport in eerste nationale verdwijnt na dit seizoen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.428 zwerfkatten gevangen, zowat 8 procent minder dan een jaar eerder, toen nog meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »