Samen Eén kiest voor verjonging en schuift Pauline Van Marcke (24) naar voor als lijsttrekker

Anzegem maakt zich op voor een politieke omwenteling. Pauline Van Marcke (24) zal de lijst trekken van Samen Eén bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober volgend jaar. Zij is de dochter van wijlen burgemeester Claude Van Marcke die in 2017 onverwacht overleed. “De keuze voor Pauline belichaamt de gedurfde visie van onze partij om te streven naar een nieuwe dynamiek in de lokale politiek”, klinkt burgemeester Gino Devogelaere (68) vastberaden.

Sinds 2018 is Pauline actief in de Anzegemse gemeentepolitiek. In het begin van deze legislatuur kon zij als negentienjarige reeds haar huidige schepenmandaat opnemen, maar dit stelde Pauline liever uit tot ze haar diploma in handen had. “In 2019 nam ik mijn mandaat op als raadslid, terwijl ik mijn studies Politieke Wetenschappen en International Business Management voortzette”, zegt Pauline. “In 2021 zette ik mijn engagement in de gemeenteraad even op pauze voor een Erasmus-uitwisseling en stage. Dit verrijkte me op persoonlijk vlak en verbreedde mijn perspectief.”

Op 14 februari van dit jaar legde Pauline de eed af als schepen. De lopende bevoegdheden die ze op haar schouders nam, zijn personeelszaken, onderwijs, feestelijkheden, gelijke kansen en Europese aangelegenheden.

Toewijding

Van Marcke benadrukt haar toewijding aan de politiek: “Het was een bewuste keuze om mij fulltime in te zetten voor Anzegem”, aldus Pauline. “Mijn schepenambt combineer ik niet met een andere job om me volledig te verdiepen in de werking van de gemeente. Ik ben trots op de weg die Samen Eén durft in te slaan. Het toont onze vastberadenheid als partij om naar de toekomst te kijken en uitdagingen proactief aan te pakken.”

Ondanks haar jeugdige leeftijd gelooft Pauline dat haar ervaringen en gedrevenheid haar in staat zullen stellen om effectieve oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen waarmee lokale besturen worden geconfronteerd. “Ik ben jong, maar heb de voorbije jaren al heel wat geleerd. Mijn vastberadenheid om constructieve oplossingen te vinden, drijft mij vooruit. Het is een grote verantwoordelijkheid en we moeten samen bouwen aan een mooie toekomst voor Anzegem en haar inwoners.”

Echter, Van Marcke erkent dat de huidige politieke arena geen gemakkelijk terrein is. “Bittere ernst, want er zijn grote uitdagingen voor wie oprecht aan politiek wil en dúrft doen!”

Jong talent

Eerste schepen van Financiën en Patrimonium Louis Degroote (33) zal de tweede plaats innemen op de lijst Samen Eén. Huidig burgemeester Gino Devogelaere (68) zal in 2024 lijstduwer zijn. Hij benadrukt het belang van samenwerken met de nieuwe generatie. “Ik doe dit met hart en ziel, maar zie tegelijkertijd dat er binnen onze partij jonge, talentvolle mensen klaarstaan die bruisen van enthousiasme”, aldus burgemeester Devogelaere. “Ik steun de jeugd volop. De lijstvorming is volop bezig en Samen Eén telt op dit moment achttien leden.”

Van Marcke wijst ook op de kracht van diversiteit binnen de partij. “We vormen samen een sterke groep met wijsheid en ervaring. Dàt is onze grootste troef. Politiek is immers een teamsport. Dat ik de lijst mag trekken die door mijn vader in het leven is geroepen, voelt als een grote eer”, klinkt schepen Van Marcke zacht.

The post Samen Eén kiest voor verjonging en schuift Pauline Van Marcke (24) naar voor als lijsttrekker is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin met baby ontsnapt nipt aan Italiaanse modderstroom: “Eén seconde later en ik werd meegesleurd. Ik kon niet meer”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »