Voetganger (67) buiten levensgevaar na ongeval in Sijsele

De 67-jarige voetganger die maandag levensbedreigende verwondingen opliep in Sijsele, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een inschattingsfout van het slachtoffer zou aan de basis van het ongeval liggen.

Het verkeersongeval deed zich maandag rond 17 uur voor in de Dorpsstraat in Sijsele, bij Damme. Een 67-jarige voetganger werd tijdens het oversteken gegrepen door een voertuig. De hulpdiensten snelden ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar het levensgevaar is volgens het parket ondertussen geweken.

Inschattingsfout

Het Brugse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken. Uit de eerste bevindingen van de expert bleek dat het voertuig niet te snel reed. Bovendien was de bestuurder niet onder invloed van alcohol of drugs. Het slachtoffer zou bij het oversteken zelf een inschattingsfout gemaakt hebben.

The post Voetganger (67) buiten levensgevaar na ongeval in Sijsele is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf leren kaleien”

Vakmensen en doe-het-zelvers kunnen sinds kort voor hun verf- en kaleiproducten terecht bij Rejan Paints in de Oostendse Steenweg 131 in Brugge. “We bieden niet alleen de producten aan, maar ook begeleiding aan particulieren die zelf willen kaleien”, zegt zaakvoerster Karmen Goemaere.
The post Karmen Goemaere kiest met Rejan Paints voor nieuw avontuur: “We willen doe-het-zelvers en particulieren zelf

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »