Oud-leraar en -sportcorrespondent Romain Buyck overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Romain Buyck vorige week woensdag kort voor zijn 82ste verjaardag overleden. Hij was gepensioneerd leraar aan de Kortrijkse Tuinbouwschool en vele jaren was hij een toegewijd medewerker bij de regionale sportredactie van ons blad. Hij woonde in Harelbeke.

Romain Buyck is op 29 oktober 1941 geboren in Heule en groeide op in Sente. Hij volgde lager onderwijs in de Broederschool in Heule, studeerde voor regent en werd leraar Frans-Nederlands aan de Kortrijkse Tuinbouwschool.

In zijn jeugdjaren heeft hij gevoetbald bij KV Kortrijk en hij was er trots op dat hij als 17-jarige nog bij het eerste elftal gespeeld heeft. Nadien bleef hij actief in de sport maar dan in bestuursfuncties. Hij verzorgde destijds de public relations voor het Kortrijkse damesbasketbalteam Soubry (nu Spurs). Hij is ook bestuurslid geweest bij KMVV (minivoetbal) en in het liefhebbersvoetbal. Vooral ontpopte hij zich vanaf de jaren negentig tot sportmedewerker voor ons blad (toen nog Kortrijks Handelsblad), schreef artikels en nam foto’s voor de KVK jeugd. Hij stond ook in voor de coördinatie van de Kortrijkse sportpagina’s. Hij bleef actief tot een achttal jaar geleden.

‘t Parlementje

Als opa volgde hij alle activiteiten van zijn kleinkinderen op de voet, bij de ene was dat voetbal, bij anderen volley- of basketbal. Geen enkele van hun wedstrijden zou hij missen. Ook muziek- of woordoptredens van de kleinkinderen volgde hij. Een geliefkoosde hobby was de regelmatige bijeenkomst van ’t Parlementje, een vriendengroep die in de Gavers samenkwam. Sinds begin dit jaar kampte Romain met gezondheidsproblemen en sinds juni verbleef hij in wzc De Ceder.

Romain was sinds 1966 getrouwd met Rica Vandekerkhove en zij vestigden zich in Harelbeke in de wijk Wijdegracht, waar hij wijkburgemeester geweest is. Hij was vader van twee kinderen: An (met Nick Simons, Desselgem) en Els (met Christof Plovier, Zwevegem). Hij had vijf kleinkinderen. De uitvaartdienst heeft in familiekring plaatsgehad.

The post Oud-leraar en -sportcorrespondent Romain Buyck overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Bijna uur te laat, maar je vergeeft het haar snel”: zo beleefden Dana Winner en andere BV’s concert van Adele

“Haar band komt niet eens in beeld. Adele laat de hele show rond haar draaien, zíj is de ster”, vertelt Dana Winner (59) aan HLN vanuit München. Samen met dochter Chinouk (24) maakte ze er een moeder-dochtertripje van. En zij waren lang niet de enige BV’s die speciaal een vliegtuigticket en hotelkosten bovenop de dure ticketprijs betaalden voor de wereldster.

Lees meer »

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens”

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen de bouw van twee windturbines langs de A11 in Westkapelle. “Men creëert afschuwelijk industriële littekens in dit waardevolle agrarische gebied”, zegt het gemeentebestuur.
The post Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VS schrappen schikking met vermeend brein achter aanslagen 9/11

De Amerikaanse minister van Defensie heeft vrijdag een streep gezet door een eerder deze week gemaakte afspraak voor strafvermindering met het vermeende brein achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, en twee medeplichtigen. In ruil voor een schuldbekentenis zouden de drie levenslange gevangenisstraf krijgen, in plaats van mogelijk de doodstraf.

Lees meer »

Plottwist in Spa-Francorchamps: George Russell moet na zege vrezen voor diskwalificatie, klimt Max Verstappen nog een plekje?

De Grand Prix van België krijgt mogelijk nog een staartje. George Russell dacht op waanzinnige wijze gewonnen te hebben op Spa-Francorchamps, maar na afloop bleek dat zijn auto anderhalve kilo te licht was bevonden bij de weging. Een mogelijk gevolg daarvan is dat hij gediskwalificeerd wordt en teamgenoot Lewis Hamilton wordt uitgeroepen tot winnaar. Max Verstappen finishte in eerste instantie

Lees meer »

Handbagage niet op voorhand geboekt? Dat kost je dan 75 euro extra: trolley is nieuwe melkkoe van luchtvaartmaatschappijen

Populaire luchtvaartmaatschappijen hebben een nieuwe melkkoe gevonden: de trolley. Waar een traditioneel rolkoffertje vroeger nog tot de standaard handbagage behoorde, rekenen steeds meer maatschappijen bijkomende kosten aan. En die kunnen serieus oplopen. Bovendien hanteert zowat elke maatschappij andere regels en afmetingen. Welke trucs hanteren ze om je te laten bijbetalen? En kan je deze kost ook vermijden? Wij deden de

Lees meer »

Joselito (43) in elkaar geslagen bij station: “Ik werd voor dood achtergelaten”

De correctionele rechtbank veroordeelde woensdag een jonge man tot een celstraf met uitstel en een effectieve boete voor slagen aan Joselito Destorme in de Ieperse stationsbuurt. “Dit was een geval van gaybashing”, stelt Joselito die zwaar gewond raakte in z’n gezicht.
The post Joselito (43) in elkaar geslagen bij station: “Ik werd voor dood achtergelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van mama Máxima omdat ze met kauwgum speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »

Nederlandse provincie Utrecht wil probleemwolf afschieten en waarschuwt ouders met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde inspiratie uit mijn studentenleven”

Brugge In haar debuutroman ‘Kleine gelukjes’ steekt Audrey Adelin – pseudoniem van de Brugse Audrey Van den Bogaerde – jongeren op de drempel naar volwassenheid een hart onder de riem: “We voelen ons allemaal onzeker als we onder de ouderlijke vleugels uitvliegen, maar blijf jezelf en alles komt goed.”
The post Audrey (24) debuteert met ‘Kleine Gelukjes’: “Ik haalde

Lees meer »