Overijse krijgt ecologische ijspiste: “Verschil met echt ijs merk je amper en je verspilt geen energie”

In Overijse kan je vanaf december weer schaatsen in de Markthal op het Stationsplein. Een echte ijspiste mag niet meer van de gemeente, daarom kiest de organisatie voor een ecologische schaatspiste. "Je merkt amper het verschil met écht ijs én je verspilt geen energie", zegt organisator Dirk Van Thilt.

Meer krantenkoppen in België

Robin Ramaekers en cameraman beschoten, in elkaar geslagen en urenlang ondervraagd in kelder in Beiroet: “Afgelopen 24 uur zijn heftig geweest”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht aangevallen door een twintigtal mannen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De mannen beschuldigden de journalisten ervan spionnen voor Israël te zijn. Bij het incident werd Stijn in zijn been geschoten en liep Robin breuken in zijn gezicht op. Beiden stellen het intussen

Lees meer »

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde Madrileense derby: provocerende doelman bekogeld met objecten en loopt ook spierblessure op

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

Israëlische buitenlandminister hint op grondoffensief in Libanon, Hezbollah zegt er “klaar” voor te zijn

Hezbollah is klaar voor een Israëlisch grondoffensief. Dat zei het plaatsvervangend hoofd van de militante groepering, Naim Qassem, maandag in de eerste toespraak sinds de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant lijkt maandag ook te hinten op een mogelijk grondoffensief tegen Hezbollah in Libanon.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

NBA-legende Dikembe Mutombo (58) overleden aan hersentumor

De Congolese NBA-legende Dikembe Mutombo is op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker, zo maakte de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie maandag bekend via sociale media. Mutombo kwam tijdens zijn roemrijke carrière in de NBA uit voor zes verschillende clubs en kampte met een hersentumor.

Lees meer »

LIVE SOCIEDAD-ANDERLECHT. Hubert kiest voor experimenteel elftal, krijgt jonge Degreef eerste basisplek?

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het straks om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

De echo van 1994: de Antwerpse burgemeester tussen uitersten

Een week voor de verkiezingen lijken de resultaten van de radicale partijen de toekomst in Antwerpen te bepalen. Krijgen de Antwerpenaren een verderzetting van het huidige bestuur of een brede coalitie met de partijen die tussen de uitersten zitten? Of waagt iemand toch zijn kans om te besturen met een radicale partij? Hoe dan ook zal huidig burgemeester Bart De

Lees meer »

Griepvaccinatie bij ouderen blijft te laag: experts roepen op om prik te zetten

Griepvaccinatie is cruciaal voor ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen. Vorig jaar liet slechts de helft van de 65-plussers een prik zetten, ver onder het doel van 75 procent van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat moet beter, zeggen experts woensdag op een persconferentie van huisartsenvereniging SSMG, waar ook viroloog Marc Van Ranst zijn licht liet schijnen over het komende

Lees meer »

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

Olivier (46) loopt samen met dochter Luna (17) tweede wedstrijd: “Als ik haar zo zie lachen, weet ik dat we dit nog vaak gaan doen”

Papa Olivier (46) stond zondag voor de tweede keer samen met dochter en ‘genieter’ Luna (17) aan de start van Dwars Door Lievegem. Olivier’s dochter lijdt aan het zeldzame, genetische Bainbridge-Ropers syndroom en zit daardoor in een speciale rolstoel. Met de opbrengst van het evenement doneren de organisatoren centen aan nieuwe looprolstoelen, die vaak duizenden euro’s kosten. “Het is zalig

Lees meer »

Riptunes lost ijzersterk vervolg op straf debuut: “Veel liefde voor de band”

‘Ready for the Revolution’, zo heet de tweede plaat van Riptunes. Daarmee hopen frontmannen Luc Dufourmont en Wouter Spaens, die elkaar kennen van bij Idiots, de band definitief op de kaart te zetten. “Eigenlijk zijn we een novemberband die ook in de zomer speelt.”
The post Riptunes lost ijzersterk vervolg op straf debuut: “Veel liefde voor de band” appeared

Lees meer »

Bart (44) redt chauffeur uit brandende Lijnbus: “Een minuut later stond de volledige bus in lichterlaaie”

“Het was een kwestie van de knop omdraaien en handelen op adrenaline”, vertelt overbuurman Bart Bervoets (44) over zijn ingrijpen, al wil hij het zelf geen heldendaad noemen. Samen met een voorbijganger slaagde hij erin om de buschauffeur, die zondag tegen de gevel van een café en restaurant in Ekeren was gereden, op tijd uit de brandende bus te halen.

Lees meer »