Laatste kampioenenhulde bij vzw Clubhuis 3hoek uit Reningelst: “Gedwongen afscheid van ons clubhuis en petanquebanen”

De vzw Clubhuis 3hoek uit Reningelst sloot haar twintigste en allerlaatste petanqueseizoen af in het clubhuis café De Driehoek. De petanquebanen en boltra moeten plaats ruimen voor bouwgrond, het café wordt omgebouwd tot wijndegustatieruimte.

Diverse jaren leegstand verkrotten het kleine, maar gezellige café De Driehoek, op de splitsing van de Heuvellandseweg met de Nedergraafstraat in Reningelst. Dat was een doorn in het oog van Jacques Bouche, die in 2004 met een zevental enthousiaste buurtbewoners er de vzw Clubhuis 3hoek uit de grond stampte en de volkse gezelligheid van weleer nieuw leven inblies. In 2014 nam medestuurman Eddy Louchaert de driehoeksfakkel als frontman over.

“We knapten het interieur, de aanhorigheden en de buitengevels met eigen middelen op”, vertelt Eddy, die in 2004 mee aan de wieg stond van de club. “Met materiële steun van de stad Poperinge legden we tot op heden zeven petanquebanen aan. Ook de oude openluchtboltra kreeg een flinke renovatiebeurt. En de houtkachel verwarmde tijdens de winterse events onze club gezellig bij elkaar.”

Loten bouwgrond

“Spijtig genoeg moeten we tegen eind oktober definitief het Clubhuis 3hoek verlaten. De familie Six uit Kortrijk, eigenaar van het café, wil in de nabije toekomst het pand ombouwen tot een degustatieruimte voor wijnen. De petanqueterreinen, de boltra en het gazon maken plaats voor twee loten bouwgrond.”

Verhuis naar Poperinge

“Toch laten we het hoofd niet hangen. Volgend seizoen spelen we verder petanque met onze hechte bende op de terreinen van petanqueclub Poperinge nabij de oude melkerij in de Duinkerkestraat”, sluit Eddy met pijn in het hart een hoofdstuk dorpse gezelligheid in Reningelst af. (HoPa)

The post Laatste kampioenenhulde bij vzw Clubhuis 3hoek uit Reningelst: “Gedwongen afscheid van ons clubhuis en petanquebanen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Grote hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: afkomstig van oud kerkhof

In Koekelare zijn heel wat menselijke resten gevonden, tijdens graafwerken vlak bij de kerk. De beenderen zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk. Zo’n 50 jaar geleden werd dat kerkhof weggehaald voor de aanleg van 2 nieuwe pleinen, maar waarschijnlijk gebeurde dat niet zorgvuldig. Het Agentschap Onroerend Erfgoed beslist nu wat er met de beenderen zal gebeuren. Intussen

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »