Strijd om 4 miljoen dollar barst los in ‘Squid Game: The Challenge’: “Je kan hier niemand vertrouwen”

Netflix pakt op 22 november uit met de realitywedstrijd ‘Squid Game: The Challenge’, gebaseerd op de hitserie ‘Squid Game’. 456 mensen gaan de strijd aan om de prijzenpot van maar liefst 4,56 miljoen dollar (4,37 miljoen euro) te bemachtigen. De streamingdienst loste zopas de officiële trailer en die belooft alvast de nodige spanning… “De ware aard van mensen begint naar boven te komen.”

Meer krantenkoppen in België

Koningin Elizabeth verkozen tot grootste Britse culturele icoon

Koningin Elizabeth is gekozen tot het grootste “culturele icoon” van het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen negentig jaar. Dat is de uitkomst van een onderzoek waar verschillende Britse media over schrijven. De British Council, de internationale culturele instelling die de taal en cultuur van het land promoot, had het onderzoek laten uitvoeren ter ere van het 90-jarig bestaan.

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

Het aantal ernstig gewonden in het verkeer is in ons land in de afgelopen 10 jaar gedaald met bijna 20 procent, maar het aantal zwaargewonde fietsers en steppers neemt toe. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met schedelbreuken, heupbreuken of wervelletsels. Dat blijkt uit een onderzoek van de gegevens van ziekenhuizen door verkeersinstituut Vias.

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt woensdag uit een analyse van De Tijd op basis van gegevens van het ­Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »