Flitspaal van Klaprozenwijk tot Vredeswijk in Mesen

Er komt een snelheidscontrole door middel van een vaste camera (flitspaal) op de gewestweg N314 vanaf Peace Village Mesen tot en met de brandweer Mesen. Deze maatregel is één van de vele stappen in het dossier van het zwaar verkeer in de Steenstraat (Mesen) en de Komenstraat (Wijtschate). “De flitspaal controleert op het naleven van de zone 30,” aldus burgemeester Sandy Evrard.

De snelheidscontrole zal worden ingericht ter hoogte van kilometerpunt 6.1 (brandweer). “Gezien de vele vrachtwagenbewegingen aldaar, is het niet opportuun een flitspaal te plaatsen aan de noordzijde van de weg,” aldus burgemeester Sandy Evrard. “Deze zal altijd in de weg staan en vaak het onderwerp van aanrijdingen worden. Daarom werd ter plaatse beslist de flitspaal te plaatsen aan de zuidzijde van de weg (kant brandweer), kijkend naar het oosten. Een tweede flitspaal is er ter hoogte van kilometerpunt 5.4 aan Peace Village. De weg is hier normaal gesproken recht genoeg om beide richtingen te kunnen flitsen, dus zowelverkeer richting Mesen als verkeer komende uit Mesen.”

Zone 30

De zone 30 wordt overigens iets korter dan oorspronkelijk gepland. “We plaatsen het bord nu aan de Klaprozenwijk. Zo heeft iedereen de tijd om van 50km per uur naar 30km per uur over te schakelen.”

Er komt net als aan de brandweerpost van Mesen nu ook een middengeleider ter hoogte van Peace Village. “Dit wordt gefinancieerd door het gewest en kwam er na overleg met alle bevoegde diensten. Ook met Heuvelland”, duidt burgemeester Sandy Evrard die ook nog meegeeft dat alle plooien omtrent dit dossier met de de burgemeester van Heuvelland, Wieland De Meyer, zijn gladgestreken. “Dat de bewoners van de Komenstraat nu ook hun wagen achteraan kunnen parkeren is zeker een meerwaarde.”

The post Flitspaal van Klaprozenwijk tot Vredeswijk in Mesen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit

Eind juni is uiteraard het moment waarop scholen hun laatstejaarsleerlingen uitzwaaien, maar evenzeer doen ze dat ook geregeld met leerkrachten. Zo zwaait wiskundeleerkracht Filip Vandaele af op Campus de Reynaert in Tielt na 15 jaar trouwe dienst, om te genieten van een welverdiend pensioen.
The post Campus de Reynaert in Tielt zwaait Filip Vandaele uit appeared first on KW.be.

Lees meer »