Glasverbod in Brugse binnenstad wordt uitgebreid, gas-boetes voor wie autoluwe zone binnenrijdt

Brugge verhoogt het aantal straten waar er van donderdag- tot zondagavond een glasverbod op het openbaar domein geldt. Bovendien zullen er informatieve borden geplaatst worden om nachtbrakers op dit gemeentelijk reglement te wijzen. De Brugse gemeenteraad keurde tevens een nieuw reglement goed dat inbreuken op de autoluwe binnenstad voortaan beteugelt met een gas-boete.

Raadslid Nele Caus (N-VA) is verheugd dat de politie inspeelt op veranderingen in het uitgaansleven, maar vraagt zich wel af waarom het stadsbestuur zo lang gewacht heeft met het plaatsen van informatieve borden: “Er is niet eens een sensibilisatiecampagne opgezet.”

Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn het vooral de horecabazen die hun klanten moeten informeren: “De uitbreiding van het aantal straten laat ons onder meer toe om een glasverbod in te stellen op het volledige plein van ‘t Zand en in de straten langs het parcours van Wintergloed.”

Dit jaar kregen al 18 personen, onder wie zeven Bruggelingen een gas-boete wegens het niet naleven van het glasverbod. Er was slechts één toerist bij, een Nederlander…

Autoluwe zone

Ook inbreuken op het C3 verkeersbord van de autoluwe zone, die door vier slimme ANPR-camera’s gedetecteerd worden in de Katelijnestraat, de Geldmuntstraat en de Steenstraat, zullen voortaan aanleiding geven tot een gas-boete, in plaats van strafrechtelijke vervolging.

“Om dit te kunnen realiseren is er nood aan extra personeel in de betrokken diensten (mobiliteit, politie, GAS en financiën), het aankopen van nieuwe en het uitbreiden van bestaande software, procesmatige begeleiding (consultancy), interne en externe opleiding, voldoende ICT-materiaal en voldoende beschikbare infrastructuur”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Stadskas spijzen

Volgens gemeenteraadslid Geert Van Tieghem (N-VA) zijn er van juli tot en met september een kleine 13.000 pv’s opgesteld: “20 procent van de daders, die de autoluwe binnenstad in reden, waren Bruggelingen. Zo spijs je de stadskas aan 58 euro per gas-boete. Er is nood aan een duidelijker signalisatie van de borden.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) wil in de Sint-Jakobsstraat ter hoogte van de Naaldenstraat een visuele wegversmalling laten aanbrengen, als waarschuwing voor de autoluwe zone in de Geldmuntstraat: “Zo zullen minder chauffeurs die verboden zone inrijden.”

“Er zijn ook informatieve borden besteld die voor het Concertgebouw zullen geplaatst worden. Het is niet de bedoeling om automobilisten te pesten. Ik ben ervan overtuigd dat de Bruggelingen geen twee keer dezelfde fout zullen maken.”

The post Glasverbod in Brugse binnenstad wordt uitgebreid, gas-boetes voor wie autoluwe zone binnenrijdt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hoofdrol voor Courtois in (even) stilgelegde Madrileense derby: provocerende doelman bekogeld met objecten en loopt ook spierblessure op

Een tumultueuze Madrileense derby is op een gelijkspel geëindigd. Thibaut Courtois eiste een hoofdrol op door na de openingsgoal de Atlético-fans een beetje uit te dagen, de supporters reageerden met het gooien van objecten. De partij lag even stil, na de onderbreking – in de blessuretijd – lukte Atlético alsnog de gelijkmaker. Na de match verklaarde Real-coach Carlo Ancelotti dat

Lees meer »

Paul en Greta vieren gouden bruiloft

Op vrijdag 20 september vierden Paul Listhaeghe en Greta Deriemaecker hun 50e huwelijksverjaardag. Het koppel met een gouden randje huwde op 20 september 1974 in Ruiselede. Paul en Greta vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis in het gezelschap van familie en vrienden. (MM/foto MM)
The post Paul en Greta vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket onderzoekt zelfdoding ex-politieagente in Oostende

Het arbeidsauditoraat van Gent is een onderzoek gestart naar de zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De vrouw zou voor en zelfs na haar ontslag gepest en geïntimideerd geweest zijn door haar (ex-)collega’s. Pieterjan Dens, die de nabestaanden verdedigt, meldt dat hij een klacht zal indienen bij de onderzoeksrechter. "De details zijn aan het uitkomen.

Lees meer »

Commotie over mobiele superflitspaal die volledige voetpad blokkeert in Deinze: “Het is wettelijk en we kunnen hem nergens anders zetten”

In Nevele, bij Deinze is er commotie ontstaan bij de inwoners over de plaats van een zogenaamde Lidar, een mobiele superflitspaal. Sinds eergisteren staat de flitspaal op een plaats waar die het volledige voetpad blokkeert. Op sociale media komt heel wat commentaar. Maar volgens de politie is het wettelijk niet verboden om de flitspaal op het voetpad te zetten, en

Lees meer »

Sekssymbool, dierenrechtenactiviste, maar ook raciste: zo verging het Brigitte Bardot (90) na het einde van haar filmcarrière

Het leven van filmster Brigitte Bardot (90), de meest sexy vrouw van haar generatie, leest als een dieptragische roman. ‘Story’ blikt in twee delen terug op haar leven. Van haar luxueuze jeugd over haar desastreuze relaties tot het schandaal die haar een fikse boete en bijna een celstraf heeft opgeleverd. Want nadat ze abrupt een punt had gezet achter haar

Lees meer »

“Ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik volwassen ben”: toch is Rob Vanoudenhoven (56) intussen een trotse grootvader

“Carrièregewijs had ik dat programma misschien toch moeten doen.” Rob Vanoudenhoven (56), de ooit superpopulaire presentator van kijkcijferkanonnen als ‘De XII werken van Vanoudenhoven’ en ‘Via Vanoudenhoven’, is tegenwoordig publieksopwarmer én kunstenaar. Daarnaast is hij ook een liefdevolle partner van de Amerikaanse Angela én een toegewijde grootvader, vertelt hij in ‘Primo’. “Een geweldig gevoel, amper te omschrijven. Toch boezemt het

Lees meer »

Rijbewijs vernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet dat proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Pauzeknop of ambitieus? Vlaams regeerakkoord blaast warm en koud over klimaat

Volgens critici drukt de nieuwe Vlaamse regering de pauzeknop in van het klimaatbeleid, volgens de regering zelf ligt de lat hoog. "Vlaanderen zou de problemen onder ogen moeten zien en oplossingen bieden voor klimaatbeleid", zegt de Bond Beter Leefmilieu. "Wij zijn wel ambitieus", klinkt het bij de regering. Het doel halen voor het afbouwen van broeikasgassen lijkt alvast heel moeilijk.

Lees meer »