Voetganger (67) in levensgevaar na aanrijding in Sijsele

Een 67-jarige man uit Sijsele is maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval.

De zestiger werd in het dorpscentrum van Sijsele opgeschept door een aankomend voertuig. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17 uur in de Dorpsstraat in de dorpskern van Sijsele. De 67-jarige man uit de buurt wou er de baan oversteken, maar net op dat moment kwam een voertuig aangereden. De 35-jarige bestuurder kon een aanrijding niet meer voorkomen. De voetganger kwam met een zware klap neer op de grond en raakte ernstig gewond. De hulpdiensten dienden het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe, waarop de man in levensgevaar werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie deed ter plaatse de nodige vaststellingen. Het parket besloot een verkeersdeskundige aan te stellen om de precieze omstandigheden in kaart te brengen.

The post Voetganger (67) in levensgevaar na aanrijding in Sijsele is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brussels Airport vraagt federale overheid om meer dan 100 extra agenten voor grenscontroles

De luchtvaartpolitie op Brussels Airport, die instaat voor de grenscontroles, is structureel onderbezet. De luchthavenuitbater vraagt de federale overheid om die onderbezetting ongedaan te maken. Volgens Brussels Airport zijn er 183 agenten te kort, volgens de federale politie 118. Hoe dan ook heeft die structurele onderbezetting vaak tot gevolg dat aankomende passagiers tot 3 uur lang moeten aanschuiven aan de

Lees meer »

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwaluwgeluiden moeten kuikens van stationsgebouw Avelgem naar til lokken: “Willen dat dit hun nieuwe nestplaats wordt”

Een geluidsinstallatie moet zwaluwen die nestjes hebben in het stationsgebouw van Avelgem, naar een andere til vlakbij lokken. Het stationsgebouw wordt binnenkort gerenoveerd, waardoor de zwaluwen er niet meer zullen kunnen wonen. Er wordt nu met hun eigen geluid geprobeerd om hen naar de til te lokken waar ze hun nest kunnen maken, in de hoop dat ze daar nestjes

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in Harelbeke

De langverwachte tuin is er eindelijk. De oude tuin moest verdwijnen omdat de omgeving niet aangepast was aan de bewoners van de centra en gebruikers. “Met de nieuwe tuinen wilde Zorgbedrijf Harelbeke een ruime tuin die alle zintuigen van mensen maximaal prikkelt”, zegt voorzitter Lynn Callewaert van Zorgbedrijf Harelbeke.
The post Vlinderhof van wzc De Vlinder feestelijk geopend in

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »