Opnieuw megadeal in oliesector: Chevron doet overname van 53 miljard dollar

13:27 De Amerikaanse oliereus Chevron neem zijn sectorgenoot Hess over voor 53 miljard dollar. Het is al de tweede megadeal in enkele weken tijd in de Amerikaanse oliesector.

Meer krantenkoppen in België

Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente

Zaterdagochtend hebben zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers Kuurne weer een stukje mooier gemaakt. Dit vond plaats in het kader van de Week van de Duurzame Gemeente, met ondersteuning van Imog. Het is inmiddels de derde keer dat Kuurne deelneemt aan dit initiatief.
The post Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente appeared

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »

Café du Rat Mort sluit Ensorjaar in stijl af: flamboyant feest in Parijse sfeer

Dit jaar kleurde James Ensor Oostende als geen ander, want het is 75 jaar geleden dat hij overleed. In aanloop van het slotweekend op 21 en 22 september zet de Koninklijke Cercle Coecilia hun vroegere clublid vorige zaterdag nog eenmaal in de bloemetjes door het spectaculaire galabal ‘Met Ensor naar het Cabaret du Rat Mort’ te organiseren in Kursaal Oostende.

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De baseballclub Sunville Tigers uit het Limburgse Zonhoven hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.
The post Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE – Hoe zot mag het worden? Flagrante leugens verspreiden als politicus: dat kan niet

‘Ik ben geen racist.’ Dat wil Jackie Vercamer duidelijk gezegd hebben in deze krant. Jackie is 74, woont in Houthulst en wil de allereerste Vlaams Belang-burgemeester van het land worden. Op 13 oktober trekt de elektricien op rust de VB-lijst in de plattelandsgemeente naast Diksmuide. Het is de eerste keer ooit dat hij deelneemt aan de lokale verkiezingen, ‘voor het

Lees meer »

KBC lanceert tweede kasbon in strijd tegen staatsbon

KBC lanceert een tweede kasbon met looptijd van een één jaar, aan dezelfde voorwaarden dan de eerder aangekondigde. Het gaat om een brutorente van 3,10 procent, wat netto 2,17 procent oplevert na aftrek van 30 procent roerende voorheffing. Dat meldt de bank vrijdag.

Lees meer »

Testaankoop dient klacht in tegen videogamebedrijven, sector verbaasd: “Prijzen zijn zeer duidelijk aangegeven”

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen verschillende grote videogamebedrijven. De bedrijven zouden de consumentenregels schenden, omdat ze niet voldoende informatie geven over de kosten van digitale items, zoals virtuele munten. De Belgische sector reageert verbaasd. "Er bestaan tal van controlemechanismen om vooral minderjarige spelers te beschermen."

Lees meer »