Evacuatie in Sint-Idesbald in Roeselare na brand in wasruimte

Zondagavond ontstond er brand in een wasruimte van orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald in Roeselare. Een deel van de aanwezige leerlingen en bewoners werd geëvacueerd.

De brandweer repte zich iets na 21 uur met verschillende voertuigen naar De Zilten, nadat er brand was uitgebroken in orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald. “In een van de gebouwen zou er een beginnende brand aan een wasmachine zijn geweest. Er ontstond veel rook waardoor er beslist werd om alle leerlingen uit het gebouw te evacueren”, reageert woordvoerder Carl Vyncke van Politiezone RIHO.

Geen slachtoffers

“Voor hen werd er een andere slaapplaats voorzien. Bij de brand vielen geen slachtoffers.” De brandweer bleef nog even in de weer om alle kamers en het hele gebouw te ventileren. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe de brand kon ontstaan. Eventuele schade wordt maandag opgemeten.

Sint-Idesbald is een orthopedagogisch centrum dat zowel buitengewoon onderwijs als zorg voor personen met een handicap aanbiedt. De organisatie bevindt zich in een voormalig kloostergebouw op De Zilten naast de R32, aan de overkant van Schiervelde.

The post Evacuatie in Sint-Idesbald in Roeselare na brand in wasruimte is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Vijf Oostendse apotheken bieden voorverpakte pillenzakjes aan: “Zo nemen mensen altijd op juiste tijdstip medicatie”

Vijf apotheken zijn de eerste in Oostende om medicijnen aan te bieden via een nieuw systeem waarbij de pillen verpakt zijn per innamemoment. “Een oplossing om mensen te helpen om op de juiste tijdstippen de medicatie te nemen”, luidt het.
The post Vijf Oostendse apotheken bieden voorverpakte pillenzakjes aan: “Zo nemen mensen altijd op juiste tijdstip medicatie” appeared first

Lees meer »

Eerste F-16’s in Oekraïne aangekomen

De eerste F-16-gevechtsvliegtuigen zijn aangekomen in Oekraïne, zo bericht het nieuwsagentschap Bloomberg op gezag van anonieme bronnen. Volgens die bronnen zou het gaan om een klein aantal toestellen.

Lees meer »

Op eerste tropische dag moet brandweer oververhit dak op: “Het was er zeker 50 graden, maar iemand moet het doen”

Op de eerste tropische dag van het jaar moest de brandweer een oververhit dak inspecteren na een melding van brand in het West-Vlaamse Geluwe. “Ik viel net niet flauw en kon nog op tijd de collega’s waarschuwen”, zegt Wannes Rabaey (29), een beginnende brandweerman.
The post Op eerste tropische dag moet brandweer oververhit dak op: “Het was er zeker

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »

Toeristen of zeeleeuwen: wie wint slag om La Jolla?

Virale beelden van afgelopen weekend tonen hoe zeeleeuwen in San Diego mensen van het strand van La Jolla lijken te verdrijven, maar daarmee hebben de dieren de populaire badplaats nog niet heroverd: “Het strand moet worden teruggegeven aan de mensen.”

Lees meer »

10 van 12 slachtoffers van raketaanval op Golanhoogte begraven, Israël heeft 7 doelwitten in Libanon gebombardeerd als vergelding

De Druzische gemeenschap heeft 10 van de 12 slachtoffers van de raketaanval op de stad Majdal Shams – op de door Israël bezette Golanhoogte – begraven. Israël heeft als vergelding aanvallen uitgevoerd op doelwitten van Hezbollah, de Libanese militie die Israël als verantwoordelijke voor de aanval aanduidt. Het kabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is ook samengekomen om te

Lees meer »