Bijna 1.500 migranten aangekomen op Canarische Eilanden in één weekend

Tussen vrijdagnacht en zondagochtend zijn op de kusten van de Canarische Eilanden, de Spaanse eilandengroep voor de Afrikaanse westkust, 1.492 migranten aangekomen. Dat hebben de plaatselijke hulpdiensten zondag bekendgemaakt via X, het vroegere Twitter.

Meer krantenkoppen in België

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Medewerkers ION vernielen JH Reflex na personeelsdrink: “Respectloos en ronduit hartverscheurend”

Donderdag 4 juli organiseerde projectontwikkelaar ION een drink voor zijn personeel in Jeugdhuis Reflex, die binnenkort moet plaatsmaken voor hun nieuwbouwproject. Vandaag werden de vrijwilligers geconfronteerd met een hartverscheurend tafereel. “De Reflex is vernield. Waar is het respect? In plaats daarvan vonden we een gevoelloze rouwbrief om ons jeugdhuis ten grave te brengen”, zegt bestuurslid Sarah Verelst.
The post

Lees meer »

WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse”

In de Peterseliestraat opent binnenkort een tweede wijkgezondheidscentrum voor Brugge: WGC De Reien. Dit centrum, waar je terecht kan voor laagdrempelige medische zorg zal gevestigd zijn in het oude militaire hospitaal, eigendom van sociale woningmaatschappij Vivendo.
The post WGC De Reien komt in sociale woonwijk Peterseliestraat in Brugge: “Locatie is gebaseerd op een omgevingsanalyse” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

Bovenbuur springt uit raam om minder mobiele man uit brandend huis te redden

In de Onderwijsstraat in Knokke-Heist brak dinsdagmiddag een zware brand uit. Een minder mobiele man zat in zijn appartement op de benedenverdieping toen de brand ontstond. Een alerte bovenbuur besloot uit het raam te springen om de man uiteindelijk uit de woning te halen. Ook de hond van de bewoner zat nog binnen en kreeg van de brandweer zuurstof toegediend.

Lees meer »

“We vreesden dat Camille en co het ons moeilijk zouden maken”: Vlaamse artiesten horen kassa weer rinkelen

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

CD&V Roeselare trekt op 13 oktober met een nieuwe naam naar de gemeenteraadsverkiezingen. CD&V – Lijst Burgemeester stelde zaterdagmiddag haar 39 kandidaten voor. “Een mooie mix van ervaring en ervaring. Onze sterk vernieuwde ploeg weerspiegelt het Roeselare van vandaag”, aldus lijsttrekker Kris Declercq.
The post CD&V Roeselare trekt als CD&V – Lijst Burgemeester naar verkiezingen en stelt lijst voor

Lees meer »

Gigantische taart, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag in grote luxe

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken, vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. De feestlocatie was Porto Cervo, Sardinië, waar de prinses talrijke familieleden en vrienden uitnodigde om deel te nemen aan het extravagante evenement. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit op een gigantische taart en danste ze

Lees meer »