Neergeschoten Ingrid (58) werd al eerder belaagd door ex-partner: “Hij plaatste gps-tracker onder haar auto”

De 58-jarige man die vrijdagavond zijn ex Ingrid (58) neerschoot, was amper twee weken geleden veroordeeld voor stalking van diezelfde vrouw. Hij stond haar op te wachten terwijl ze op weg was naar haar nieuwe vriend. Ingrid overleefde de moordpoging en wordt momenteel in kunstmatige coma gehouden. “Dit stond in de sterren geschreven”, zegt haar advocaat Walter Damen.

Meer krantenkoppen in België

Baasje heeft ‘geen geld’ om brokken te kopen voor zijn hond, “maar in woonkamer stond wel Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Statiewijk klaar voor feestvierdaagse

De Statiewijk viert het komende weekend voor de 114de keer kermis. Wijkburgemeester Luc Hallewaert, voorzitter van het feestcomité Alexander Ockier en zijn medewerkers hebben een gevarieerde vierdaagse uitgewerkt met het praatcafé en het Oktoberfest als uitschieters.
The post Statiewijk klaar voor feestvierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Levensloop Zuidwest 2024 is onder goed gesternte gestart

Klokslag 15 uur zaterdagnamiddag is het startschot gegeven van Levensloop Zuidwest 2024 in Provinciaal domein De Gavers. De loop met 26 teams, goed voor 1.796 lopers, duurt tot zondagnamiddag 15 uur. Bij de start waren er al ruim 1.700 lopers
The post Levensloop Zuidwest 2024 is onder goed gesternte gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wingense Wijnbeurs is al toe aan 17de editie: “Formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”

Een oudercomité dat jaarlijks een wijnbeurs organiseert, het blijft een zeldzaam fenomeen. Het oudercomité van de Wingense Centrumschool doet dat zelfs voor de zeventiende maal. “De formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”, lacht voorzitter Tonny Wullaert. “We hebben maar weet van één ander initiatief in de provincie en die organisatoren gaven ruiterlijk toe dat ze

Lees meer »

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »

Mathieu Terryn openhartig over moeilijke periode in zijn nieuwe song: “Meest eerlijke nummer dat ik ooit schreef”

Bazart is terug van (even) weggeweest met de single ‘Over de rand’. In februari verdween frontman Mathieu Terryn (30) plots uit de schijnwerpers. In het nieuwe nummer zingt hij nu eerlijk over de moeilijke maanden die hij heeft doorgemaakt. “Ik had geen oog meer voor waarden, voor dingen die ertoe doen”, klinkt het opvallende eerlijk in de songtekst.

Lees meer »

Werken aan The Sky, de grootse studententoren van Kortrijk, zijn gestart

53 meter hoog, een dakterras met panoramisch zicht en 192 studentenkoten. De werken aan The Sky op de campus van Hogeschool VIVES zijn op 3 oktober officieel van start gegaan. Naast het grote dakterras wordt het nieuwe stuk park, goed voor 3.439 vierkante meter groen, één van de eyecatchers van het project. Normaal nemen de eerste studenten in september 2026

Lees meer »