Slagerij Hillewaere opent plechtig de deuren in Sint-Henricus

Ruim een jaar nadat Hans Stul en zijn vrouw Nancy Bultynck na 31 jaar hun slagerij aan de Rijksweg stopgezet hebben, mag Sint-Henricus zich weer over een volwaardige zaak met vers vlees, fijne vleeswaren en bereide gerechten verheugen. Op vrijdag 27 oktober heeft de plechtige opening plaats.

De nieuwe slagerij bevindt zich op dezelfde plaats als deze van Hans en Nancy, maar het gebouw heeft een complete metamorfose ondergaan. De winkelruimte is veel groter en alles is aangepast aan de hedendaagse vereisten.

De nieuwe zaakvoerders zijn drie jonge maar ervaren slagers: de broers Lukas (28) en Pieter-Jan (24) Hillewaere en Fien Tilleman (24), de partner van Lukas. In augustus 2020 hebben ze met succes een slagerij in het hartje van Hooglede geopend en dus is Sint-Henricus hun tweede vestigingsplaats. Het is de bedoeling dat Pieter-Jan het gezicht van de winkel in Hooglede blijft en dat Fien dat van de nieuwe zaak op Sint-Henricus wordt. Lukas zal pendelen tussen de twee locaties.

Vlees zonder forceren

“We staan garant voor uitmuntend kwaliteitsvlees en dagelijks verse maaltijden”, verzekert Fien. “Mijn ouders kweken op hun boerderij in Lapscheure runderen voor de vleesproductie en bij hen halen we ons rundsvlees. De dieren krijgen er de vrijheid om te grazen in de weiden zonder de druk van groeiversnellers. Ze worden gefokt met eigen geteelde voeding, zonder te forceren, en dat proef je aan het vlees. Dat geeft het zijn unieke smaak.”

Pieter-Jan, Lukas en Fien hebben allen de slagersopleiding gevolgd en zijn gepassioneerd door het vak. Ze combineren ambacht met werklust. Fien studeerde ook nog het zevende specialisatiejaar traiteur en bereidt de meeste kant-en-klaargerechten voor de zaak.

Mee met onze tijd

“We houden niet alleen vast aan de waardevolle tradities van vroeger, we zijn ook mee met onze tijd”, zegt ze. “Zo bieden we de klant de mogelijkheid om online verse gerechten op onze webshop te bestellen en die af te halen op een tijdstip naar keuze.”

De voorbije maanden heeft Sint-Henricus al kunnen kennismaken met de slagerij Hillewaere via een pop-up in een houten chalet aan de Rijksweg. Die stond aan de overkant van de nieuwe zaak. (JS)

Voor info: 051 82 02 30, www.beenhouwerij-hillewaere.be

The post Slagerij Hillewaere opent plechtig de deuren in Sint-Henricus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Asbestcontrole in Kortrijkse jeugdlokalen positief afgerond: “Geen enkele acute situatie”

De gratis asbestinventarisatie om risicovolle asbestmaterialen op te sporen en aan te pakken in jeugdlokalen is afgerond. Van de 23 gebouwen werden er 11 als niet-asbestveilig beschouwd. “Ondanks dat er geen dringende grote ingrepen nodig blijken, neemt de stad initiatief om kwaliteitsvolle lokalen voor ons jeugdwerk te garanderen”, zegt Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren.
The post Asbestcontrole

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »