Systematische identiteitscontroles na incident van agressie aan gemeentehuis

De gemeenteraad van Wemmel keurde een burgemeestersbesluit goed waarbij de politie kan overgaan tot systematische identiteitscontroles in een straal van 500 meter in het park en de zone rond het gemeentehuis.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. En toen waren ze nog met zes: Bram verlaat ‘Kotmadam Sarafian’

Na een paar moeilijke eerste maanden in ‘Kotmadam Sarafian’ besluit Bram om het kot in Gent te verlaten. Hoewel het voor zijn kotgenoten niet als een verrassing kwam – omdat Bram zich vaak afzijdig hield van de rest – blijven ze het wel jammer vinden. Ook Barbara Sarafian heeft het moeilijk met z’n afscheid. “Het gaat raar zijn, dat weet

Lees meer »

CD&V beweert dat Middelkerke Nieuwpoort wil inlijven, burgemeester Dedecker ontkent in alle talen

De politieke spanningen aan de Vlaamse kust nemen toe nu geruchten circuleren dat Middelkerke mogelijk een fusie overweegt met buurgemeente Nieuwpoort om de immense schuldenlast te verlichten. Middelkerke, sinds 2023 de gemeente met de hoogste schuld per inwoner in Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker ontkent in alle talen. “Een fusie zal over mijn lijk gaan”, klinkt het.
The post CD&V beweert

Lees meer »

Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard

Het cassatieberoep van het gemeentebestuur van Knokke-Heist tegen de bouw van twee windmolens langs de A11 in Westkapelle is ontvankelijk verklaard door de Raad van State. “We hopen dat de vergunning alsnog vernietigd wordt”, klinkt het.
The post Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Commotie over mobiele superflitspaal die volledige voetpad blokkeert in Deinze: “Het is wettelijk en we kunnen hem nergens anders zetten”

In Nevele, bij Deinze is er commotie ontstaan bij de inwoners over de plaats van een zogenaamde Lidar, een mobiele superflitspaal. Sinds eergisteren staat de flitspaal op een plaats waar die het volledige voetpad blokkeert. Op sociale media komt heel wat commentaar. Maar volgens de politie is het wettelijk niet verboden om de flitspaal op het voetpad te zetten, en

Lees meer »

Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: “Bussen komen niet opdagen of zijn overvol”

Sinds vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstregeling begin dit jaar heeft aangepast, ontving de Vlaamse Ombudsvrouw al meer dan 500 klachten. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De meeste klachten gaan over bussen die te laat of helemaal niet komen. Volgens De Lijn is het grootste deel van de bussen te oud en vallen de voertuigen daardoor regelmatig uit.

Lees meer »

Dodental door storm Helene in zuidoosten VS richting honderd

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »

Waarom miljoenenveiling tijdens Zoute Grand Prix dit jaar géén record zal opleveren: “Mensen moeten geboeid blijven”

27,2 miljoen euro: zoveel leverde de Bonhams Sale in 2023 op tijdens de Zoute Grand Prix. Maar voor het eerst in jaren zal de prestigieuze autoveiling, met pareltjes die tot 4 miljoen kosten, géén record opleveren. En daar is volgens het veilinghuis een goede reden voor. “We moeten mensen geboeid houden”, zegt verantwoordelijke Gregory Tuytens.

Lees meer »