LIVE. Paul Van Tigchelt wordt nieuwe minister van Justitie en legt zo dadelijk eed af in paleis: volg het hier

Paul Van Tigchelt (50) wordt de nieuwe minister van Justitie. Dat meldt het koninklijk paleis. Hij volgt Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op, die vrijdag ontslag nam nadat was gebleken dat Tunesië vorig jaar al een uitleveringsverzoek naar ons land had gestuurd voor Abdeslam Lassoued. Oud-voorzitter Gwendolyn Rutten haalt uit naar de partijtop van Open Vld na de aankondiging van de nieuwe minister en zegt te stoppen met de nationale politiek. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Ook West-Vlaamse jongeren brengen het verhaal van Amerikaanse school shootings in de nieuwe musical ‘Vrijdag’ in Antwerpen

Op vrijdag 1 november speelt de 18-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp, afwisselend met Sebe Buermans (17, Herentals); de hoofdrol (Quin) in de nieuwe opmerkelijke musical ‘Vrijdag.’ van The Singing Factory, die speelt tot 17 november in het Zuiderpershuis Antwerpen. ‘Vrijdag.’ draait rond de helaas brandend actuele problematiek van de Amerikaanse school shootings. The Voice van Vlaanderen 2024-finalist Lucas vindt in

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Jo De Meyere, die op zijn 85ste zijn afscheid aankondigde als acteur. Jo mag altijd antwoorden: [email protected]
The post Karl schrijft een brief naar Jo De Meyere: “Je verdient geen plek in de Vlaamse canon, je bént de Vlaamse canon” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sean Dhondt ontdekt nieuwe gevoelens dankzij vaderschap: “Bewuste keuze om pas op mijn 40ste papa te worden”

Een nieuwe woonst, een nieuwe job én nieuw leven in huis. De wereld van Sean Dhondt (40) staat helemaal op zijn kop sinds hij en zijn vriendin Maithé Rivera (26) hun eerste kindje verwelkomden. “Maar op een bepaalde manier brengt de chaos ons juist dichter bij elkaar”, klinkt het in ‘TV Familie’. Een openhartig interview over het vaderschap, hun verbouwing

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

“We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met Den Brillenman uniek initiatief uit

Oxfam Tweedehands Brugge biedt voortaan in samenwerking met Den Brillenman betaalbare tweedehandsbrillen aan. Oxfamklanten kunnen vanaf 60 euro een bril met aangepaste glazen uitkiezen. “Met mijn vzw Eyes for the World wil ik wereldwijd kansarme mensen aan een betaalbare bril helpen”, zegt ‘Brillenman’ Koen Van Pottelbergh.
The post “We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »

Ongeval of kwaad opzet? 1 jaar na mysterieuze schade aan belangrijke gaspijpleiding nog altijd veel onduidelijkheid

Bijna dag op dag een jaar geleden is de kilometerslange gasleiding op de bodem van de Baltische Zee tussen Estland en Finland zwaar beschadigd geraakt. Mogelijk werd de leiding geraakt door een anker van een Chinees vrachtschip. Ongeval of sabotage? Opmerkelijk: Belgische veiligheidsdiensten sluiten kwaad opzet voorlopig niet uit. Vast staat dat het lang niet het enige incident met datakabels

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Brugse Zot wordt officiële partner van De Warmste Week: “Krachten bundelen”

Brouwerij De Halve Maan slaat dit jaar de handen in elkaar met De Warmste Week. Met het populaire biermerk Brugse Zot en zijn alcoholvrije tegenhanger Sportzot vlammen beide organisaties dit jaar voor het goede doel. Deze jaarlijkse solidariteitsactie van de VRT zal zoals vorig jaar afsluiten op ’t Zand in Brugge, op een boogscheut van de familiale brouwerij.
The

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »