Week van de Smaak gaat aan de slag met wintergroenten van REO Veiling

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november is er in Roeselare de Week van de Smaak. In een programma om duimen en vingers af te likken, is de REO Veiling uiteraard een belangrijke partner.

“De REO Veiling en Roeselare zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al zolang REO bestaat en dat is toch al 81 jaar”, gaat Remie Dewitte, commercieel directeur van REO van start. “De Week van de Smaak valt op een ideaal scharniermoment voor REO. Door de mooie nazomer zaten we vorige week nog op een terrasje te genieten van een fris slaatje met zomergroenten zoals komkommer, tomaat en sla. Nu de temperaturen zakken, krijgt de consument meer trek in warme soep, een stoofpotje of… hutsepot. De Week van de Smaak heeft plaats in deze vertraagde overgangsperiode van zomer naar winter en is voor REO dus een goede gelegenheid om de goede kwaliteiten van haar wintergroenten te promoten bij het brede publiek.”

“REO Veiling is een toonaangevende veiling in Europa als het gaat om wintergroenten. In 2022 verkocht de veiling liefst 48 miljoen kilogram prei, 2,7 miljoen rode kolen, 8,1 miljoen witte kolen, 7,6 miljoen knolselders, 1,2 miljoen savooikolen en 1,1 miljoen kilogram spruitkool. Het aanbod wintergroenten op de REO Veiling is niet alleen groot, maar ook gevarieerd. Dit is belangrijk voor onze klanten/kopers die zich op één plek vlot en met garantie van kwaliteit kunnen bevoorraden van verscheidene producten.”

Uitgebreid aanbod

“Dankzij de vakkennis, flexibiliteit en innovatief vermogen van haar producenten breidt het assortiment van REO-wintergroenten regelmatig uit. Een recente nieuwkomer, is bataat of zoete aardappel. In de winkel vind je bataat in verschillende kleuren, maar qua smaak is er niet veel verschil tussen al deze soorten. Verse bataat herken je aan zijn strakke schil, niet rimpelig. Bataat past perfect in een gezond voedingspatroon, net zoals de gewone aardappel trouwens, en de veelzijdige groente houdt zowel van vis als van vlees, gevogelte of vegetarische gerechtjes. In het bijzonder is bataat een interessante groente voor mensen met diabetes. Je merkt het: een nieuw topproduct.” (Peter Soete)

Alle info: www.visitroeselare.be.

The post Week van de Smaak gaat aan de slag met wintergroenten van REO Veiling is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest

Het feestcomité Midden-Pastoriestraat in Sint-Andries hield onlangs zijn zesde buurtfeest. De jaarlijkse traditie aan de start van de zomer lokte zoals elk jaar een honderdtal bewoners.
The post Midden-Pastoriestraat zet de zomer in met zesde buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »