Derby tussen Delrue en De Sterren in minivoetbalcompetitie

In de Anzegemse minivoetbalcompetitie spelen donderdag Delrue en De Sterren tegen elkaar. Een derby met extra peper, want twee jaar geleden verliet Lennert Pattijne Delrue om De Sterren op te richten. En meteen kampioen te spelen.

De wedstrijden in de minivoetbalcompetitie worden tijdens de week gespeeld. Wie dus op een weekdag passeert in sporthal de Torrebos en de nieuwe sportbar CAPPU, zal wellicht een potje kunnen bekijken. Elke match bestaat uit viermaal 13 minuten en is heel intensief, vertelt Delrue-speler Sverre Verhté. “Zo’n matchke is intensiever dan de meesten denken. Je moet voortdurend sprintjes trekken.”

Samen pint drinken

Op donderdag 26 oktober om 21 uur spelen Delrue en De Sterren dus een beladen match, dé derby van de Anzegemse minivoetbalcompetitie.

“Natuurlijk willen beide ploegen heel graag winnen. Iedereen zal nog iets scherper staan dan normaal. Maar achteraf drinken we gewoon weer samen een pint in de bar bij Koen”, lacht Sverre.

In de rangschikking doet Delrue het iets beter dan De Sterren. Met een zevende plaats en zes punten staat het twee plaatsen hoger. “Het wordt hoe dan ook erg spannend. We zijn aan elkaar gewaagd. Hopelijk zal het verschil tussen ons na donderdag zes punten zijn, maar evengoed kunnen De Sterren op gelijke hoogte komen”, vertelt Alexander, kapitein en oprichter van Delrue.

“Zo een matchke minivoetbal is intensiever dan de meeste denken”

De minivoetbalcompetitie in Anzegem bestaat uit 23 ploegen. Die worden verdeeld over twee poules. Alle teams spelen eenmaal tegen elkaar. Naargelang de punten die je verzamelt, kom je na januari terecht in play-off 1, 2 of 3. In iedere play-off strijden de teams dan nog tweemaal tegen elkaar.

Twee jaar geleden speelden De Sterren meteen kampioen in play-off 3, vorig jaar deed Delrue hetzelfde en bengelde De Sterren ergens in het midden in play-off 2. “Misschien volgt dit jaar wel een kampioenenduel tussen beide ploegen. Maar dat is voor over enkele maanden. Eerst donderdag een scherpe match afleveren”, sluit Sverre af. (TVD)

The post Derby tussen Delrue en De Sterren in minivoetbalcompetitie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »