Vier Fransen gewond nadat ze in gracht naast E40 vier bomen raken

Bij een verkeersongeval op de E40 tussen Veurne en Adinkerke raakten vier Fransen zondagochtend zwaargewond. Ze belandden met hun Range Rover met een smak in de gracht en dat had een behoorlijke impact. De auto raakte vier bomen in de gracht. De vier werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het verkeersongeval deed zich zondagochtend om 8.50 uur voor tussen de afritten van Veurne en Adinkerke op de E40 richting Frankrijk. Een witte Range Rover ging er aan hoge snelheid van de autosnelweg af. Wellicht speelde onaangepaste snelheid op het opdrogende wegdek een rol.

De wagen reed over de zachte berm, belandde in de gracht en raakte daar eerst nog vier bomen alvorens tot stilstand te komen. De hulpdiensten werden gebeld en de brandweer en medische hulpdiensten snelden ter plaatse. De brandweer hoefde uiteindelijk toch geen bevrijding uit te voeren. Drie inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten, een vierde inzittende was zodanig versuft dat hij daarbij wat hulp nodig had.

Zwaargewond

Er kwamen uiteindelijk drie ambulances ter plaatse en alle inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ze liepen allemaal vrij zware verwondingen op, maar verkeren niet in levensgevaar. Hun verwondingen waren wel te ernstig om meteen verhoord te kunnen worden door de aanwezige snelwegpolitie. Voor de politie was het op het moment van het ongeval ook nog niet duidelijk wie achter het stuur zat en hoe het ongeval kon gebeuren. Een ademtest kon ook nog niet afgelegd worden. De vier zullen wellicht later verhoord worden in het ziekenhuis.

Hun Range Rover moest worden getakeld en is wellicht rijp voor de schroothoop. Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder op de rechterrijstrook maar veel file leverde dat niet op. De brandweer plaatste de nodige signalisatie. (JH)

The post Vier Fransen gewond nadat ze in gracht naast E40 vier bomen raken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Paul (64) bekocht stomme val met fiets bijna met z’n leven: “999 van de 1.000 keer gaat zoiets goed, maar bij mij niet”

Het aandeel fietsers bij mensen die ernstig gewond raken in het verkeer stijgt jaar na jaar volgens een analyse van verkeersinstituut Vias. Hoe een domme val met de fiets van de ene op de andere seconde je leven helemaal kan veranderen, daar kan Paul Willems (64) wel over getuigen. “Op woensdag 31 juli trok ik ‘s ochtends in koerskleren de

Lees meer »

Dienstencheques worden in de toekomst ook geïndexeerd (en zullen daardoor binnen 5 jaar opnieuw 1 euro duurder worden)

De nieuwe Vlaamse regering heeft al beslist dat de prijs van één dienstencheque stijgt van 9 naar 10 euro, maar in een gesprek met deze krant zegt Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) dat de prijs gekoppeld wordt aan de spilindex. Dat betekent dat een dienstencheque binnen vijf jaar hoogstwaarschijnlijk nog een euro duurder wordt.

Lees meer »

Wingense Wijnbeurs is al toe aan 17de editie: “Formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”

Een oudercomité dat jaarlijks een wijnbeurs organiseert, het blijft een zeldzaam fenomeen. Het oudercomité van de Wingense Centrumschool doet dat zelfs voor de zeventiende maal. “De formule is een succes en we zijn pioniers in het genre”, lacht voorzitter Tonny Wullaert. “We hebben maar weet van één ander initiatief in de provincie en die organisatoren gaven ruiterlijk toe dat ze

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

Financiële problemen bij Deinze: hoofdaandeelhouder draait geldkraan dicht, CEO stapt op en spelers moeten auto’s inleveren

Tweedeklasser KMSK Deinze zit in financiële moeilijkheden. Hoofdaandeelhouder ACA Football Partners (ACAFP) heeft namelijk besloten de geldkraan volledig dicht te draaien, zo bevestigt de Oost-Vlaamse club maandag via een persbericht. CEO Akihisa Iizuka heeft ook besloten om af te treden uit zijn functie, maar blijft volgens de tweedeklasser echter betrokken bij de club in de rol van “consultant en woordvoerder,

Lees meer »

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »

“Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk

Het hart van studentikoos Kortrijk is een nieuwe broodjeszaak rijker. In de Oudenaardsesteenweg opende Marjolein Depraetere (44) de deuren van ‘t Sandwichhuis. Met de opening ziet de ondernemende dame haar jeugddroom in vervulling gaan.
The post “Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot: bewoners Triloystraat in Rekkem smeken om oplossing voor sluipverkeer

Er kwamen meer controles én een (test)knip, maar de bewoners van de Triloystraat in Rekkem blijven geplaagd door doorgaand verkeer. Ze smeken om een oplossing die wél helpt. Bij de stad hebben ze oren naar het probleem en beseffen ze dat het drastischer moet. “We werken nu de laatste piste uit.”
The post Paaltjes afgeknipt, kapelletje omgereden, grachten kapot:

Lees meer »