Eric Goens bedankte om ‘Het huis’ in het buitenland te presenteren: “Te intensief om nog bezig te zijn met andere projecten”

Bij ons is ‘Het huis’ een tv-klassieker en dat blijft ook elders niet onopgemerkt. Gastheer Eric Goens (54) werd al meerdere keren benaderd door buitenlandse omroepen om het programma te maken, maar bedankte steeds. “Mijn vriendin en kinderen zouden er niet mee kunnen lachen”, aldus de tv-maker die verklaringen geeft voor het succes van de evergreen die er ei zo na nooit was gekomen. “’Het huis’ is als een single waarvan het B-kantje de grootste hit is geworden.”

Meer krantenkoppen in België

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Twee agenten arbeidsongeschikt na vechtpartij in Kortrijk

In de uitgaansbuurt van Kortrijk zijn vrijdagnacht 2 agenten gewond geraakt tijdens een interventie. Ze kwamen tussen in een vechtpartij, maar kregen zelf slaag. Daardoor zijn ze enkele dagen arbeidsongeschikt. De betrokkene werd opgepakt. Ook in Roeselare waren er dit weekend controleacties, daar werd onder meer een winkel gesloten.

Lees meer »

Nederlandse beveiligingsagent met cocaïne onder stoel betrapt in Menen: “Hij had honger en was op zoek naar een Mc Donald’s”

Hij was met cocaïne met een straatwaarde van zo’n 10.000 euro onderweg toen hij in Menen kon geklist worden maar een 35-jarige Nederlandse beveiligingsagent uit Rotterdam beweert dat hij daar niets van afwist. Het parket verdenkt er hem van een drugskoerier te zijn die 200 gram cocaïne in de regio wou verdelen. Wie spreekt de waarheid? Aan de rechter in

Lees meer »

“Ik had nooit verwacht dat meditatie deel van mijn leven zou worden”: dit heeft Tom Waes geleerd uit “Kalm Waes”

“Op momenten dat ik in overdrive ga, doe ik mijn ogen dicht, dat geeft me veel rust.” Tom Waes is duidelijk veranderd sinds hij voor het programma ‘Kalm Waes’ leerde omgaan met stress. Professor en stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt is een van de wetenschappers die hem hielp bij dat proces. Wat zijn haar meest essentiële tips om tot rust te komen?

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Brilletje van James Ensor en inkombord van Camping Cosmos: Hof der Dingen in Brugge opent deuren met typisch West-Vlaamse objecten

In het Provinciaal Hof in Brugge heeft het Hof der Dingen de deuren geopend. Het is een verzameling van typisch West-Vlaamse objecten ingestuurd door de bewoners van over de hele provincie. Van het inkombord van Camping Cosmos tot een USB-stick met het EK meeuwenschreeuwen. "Hier krijg je een glimp van wie wij West-Vlamingen zijn", zegt curator Wim Opbrouck.

Lees meer »