Zesde feest van de leeftijdsgenoten uit 1943

De leeftijdsgenoten uit het jaar 1943 kwamen voor de zesde keer bijeen voor een feest. Na de officiële ontvangst in het gemeentehuis gingen ze naar ‘t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.

Burgemeester Kurt Windels feliciteerde Stefaan De Boever, die op deze dag 84 jaar werd. Hij zei ook dat twee koppels van ver kwamen: Nieuwmunster (Zuienkerke) en Herent (Leuven). “Onze gemeente telt 74 80-jarigen, waarvan 44 vrouwen. Rita en Frans zijn de populairste voornamen. Op 21 juni 1943 werd ook de drieling Couvreur geboren.” Gerard Himpe sprak een woordje namens de 80-jarigen. “Onvoorstelbaar wat we de voorbije vijf jaar meemaakten. In 2020 moesten we ineens in ons kot blijven door corona. Wie had zoiets gedacht? Maar door corona traden ook veel leeftijdsgenoten het tijdperk van de digitale wereld binnen.”

Vier comitéleden

Het feest voor de 80-jarigen werd georganiseerd door Magda Lannoo, Carlos Remmerie, Lena Adens en Gerard Himpe. Op 18 september 1993 kwamen ze als 50-jarigen met in totaal 75 personen bijeen. In 2003 waren er 42 aanwezigen op hun feest voor de 60-jarigen, vijf jaar later kwamen er 30 mensen bijeen. In 2013 vierden ze hun 70ste verjaardag met 39 aanwezigen. In 2018 kwamen ze samen voor het feest van de 75-jarigen met 32 personen. Het zesde feest werd gehouden op zaterdag 30 september 2023, voor hun 80ste verjaardag met in totaal 52 mensen, waaronder 27 leeftijdsgenoten.

De aanwezige leeftijdsgenoten waren: Frieda Pillen, Frans Vanmarcke, Michel Lierman, Yolande Pillen, Jeanny Olivier, Marie-Jeanne Declerck, Christiane Craeynest, Frans Claerhout, Eric Desmet, Dirk Vanwynsberghe, Jan Vannieuwenborg, Jacques Deryckere, Werner Labeeuw, Freddy Lamaire, Jozef Demuynck, Veronique Vankeirsbilck, Rita Goeminne, Freddy Beernaert, Gerda Desmet, Yvette D’Haene, Gabriel Couvreur, Magda Vanhove, Erik Vanlerberghe, Magda Lannoo, Carlos Remmerie, Lena Aedens en Gerard Himpe. (Patrick D.)

The post Zesde feest van de leeftijdsgenoten uit 1943 is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen overlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun overlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »