ZVC Rapid Subs start met scholierenploeg

In het zaalvoetbal is de jeugdwerking van ZVC Rapid Subs aan een nieuw werkjaar begonnen, met ook een scholierenploeg in competitie. “We zijn daar blij om. Ook al omdat we dit de voorbije twee seizoenen of zelfs langer hebben moeten missen.”

Tot vorig jaar beschikte ZVC Rapid Subs wel over een ploeg met junioren en beloften. “We hebben wel spelers met bepaalde leeftijd. Maar zij moeten op zondag ook veldvoetbal spelen. Dat maakte het wat moeilijk voor de zaalcompetitie, zelfs over gans Vlaanderen”, opent secretaris Kris Waerniers. “Op termijn wordt hiermee misschien opnieuw gestart. Er moet dan wel worden nagedacht op welk tijdstip dit gebeurt. Zoals bij de scholieren. Dat is nu op zondagnamiddag.”

ZVC Rapid Subs beschikt bij de cadetten over een ploeg, bij de miniemen zijn er dat twee en bij de preminiemen zelfs drie. “Het draait goed en we beginnen nu uit onze eigen jeugd de vruchten te plukken. We hebben in 2014 een Jeugdcel opgericht onder leiding van Frederik Marly. Ook zijn vader Walter was een bezieler om die jongeren bij ons in de zaal te laten voetballen. Daarna duurde het wel even vooraleer de jeugd in competitie kon binnen de Vlaamse zaalvoetbalbond. De eerste jaren was dit met een training per week. Nadien kwam er meer goesting bij zowel de trainers als de spelers. En zo groeiden we uit tot de club die we nu zijn.”

Spelers gezocht

Johan Lamote is trainer van de scholierenploeg. Noël Lekens fungeert als afgevaardigde en is ondertussen ook voorzitter van de zaalvoetbalclub uit Beernem. “Deze nieuwe werking draait vlot”, vindt Waerniers. “Noël is een grote meerwaarde. Hij volgt het reilen en zeilen van zeer nabij. Hij heeft alle ploegen al aan het werk gezien.” Voor de scholieren is Rapid Subs nog op zoek naar bijkomende spelers. “Teams zijn er bij de jeugd in het algemeen voldoende. Er zouden wel wat clubs mogen bijkomen om die jeugdcompetities binnen de VZVB uit te breiden”, besluit Waerniers (ACR)

The post ZVC Rapid Subs start met scholierenploeg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke

Op zondag 7 juli vormen de hoeve en naastliggende weilanden van Willy Hooft (81) in Poeke het feestdecor voor oldtimerlandbouw. Al van bij de eeuwwisseling organiseren Willy en een 50-tal medewerkers, buren en kennissen uit de agrosector onder de titel Paard & Oldtimerfeesten.
The post 150 oldtimertractoren meten hun krachten in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Herkent u hem nog? Ook getransformeerde Mesut Özil doet duit in zakje in rel rond Turkse held Demiral, die schorsing dreigt op te lopen

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij dreigt twee wedstrijden geschorst te worden. En opvallend: ook ex-topvoetballer Mesut Özil doet z’n duit in het zakje –

Lees meer »

Extra geldautomaat voor Saswijk aan het Plovieplein in Bredene

Bredene Vorig jaar sloegen de grootbanken de handen in elkaar en centraliseerden hun geldautomaten op een locatie in de Kapelstraat. Omdat er in de wijk Sas geen cashautomaat meer was, zette gemeenteraadslid Lars Cattrijsse (Vooruit) prompt een petitie op touw en startte het gemeentebestuur onderhandelingen met de overkoepelende organisatie Batopin. “Met resultaat, want straks komt er een nieuwe automaat aan

Lees meer »