Traditioneel herfstconcert De Zwaan: “Met gloednieuw, Belgisch werk”

Het herfstconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia De Zwaan in Lichtervelde wordt een traditioneel herfstconcert, met een gloednieuw en bijna nog nooit uitgevoerd nummer van een jonge Belgische componiste.

De Fanfare De Zwaan organiseert op zaterdag 28 oktober om 20 uur hun herfstconcert, in oc De Schouw. “Het wordt een traditioneel concert waarop zowel het trommelkorps (onder leiding van Sam Maertens), het jeugdensemble Ferventis en Mini’s en de KF. Sint-Cecilia De Zwaan (beiden onder leiding van Mieke De Meyer) een deel van het programma voor hun rekening nemen”, zegt Luc Haeghebaert.

Topnummer

“Voor de pauze treden het trommelkorps, de mini’s en Ferventis op. Na de pauze volgt dan het fanfareorkest. Op het programma staan onder meer werken van Paul Lovatt Cooper, Otto M. Schwartz, het werk A Song Without Words van de jonge Belgische componiste Pimpanit Karoonyavanich is gloednieuw en bijna nog nooit uitgevoerd. Het absolute topnummer van het concert is ongetwijfeld Five States of Change van Philip Sparke. Met een Deep Purple Medley wordt gezorgd voor een populair nummer.”

Het concert in oc De Schouw op zaterdag 28 oktober om 20 uur wordt gepresenteerd door Anne Debusschere en kaarten zijn te koop bij de muzikanten aan 12 euro ofwel online via herfstconcertzwaan2023. eventgoose. Waar je wel 1 euro administratiekosten betaalt. De dag zelf betaal je 15 euro.

Ceciliafeest

Het Ceciliafeest van de fanfare vindt plaats op zaterdag 4 november en begint met een eucharistieviering om 14.30 uur in de kerk. “We doen een warme oproep tot onze sympathisanten om deze muzikaal opgeluisterde misviering bij te wonen”, aldus Luc. “Om 19.30 uur is er dan het avondfeest met buffet en dj in zaal De Zwaan waarvoor je 25 of 20 euro betaalt, dit naargelang je muzikant bent.”

(JW)

The post Traditioneel herfstconcert De Zwaan: “Met gloednieuw, Belgisch werk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Pitemse hondenschool moet na zestig jaar op zoek naar nieuwe uitvalsbasis: “Alle suggesties zijn welkom”

Hondenschool De Sint-Elooisvrienden in Pittem is op zoek naar een nieuw stekje. De school huurt sinds jaar en dag een flink stukje grond achter het containerpark in de Fonteinestraat, maar kreeg dit voorjaar te horen dat de eigenaar de grond wil verkopen aan een projectontwikkelaar. Een nieuw plekje vinden is echter niet evident, want de noden van de club zijn

Lees meer »